Cum sa mergi intr-o drumetie pe timp de ploaie

Unelte articol

Iata cum trebuie sa te pregatesti daca vrei sa te pornesti intr-o drumetie pe timp de ploaie.

Pasi

 1. 1

  Pentru inceput va trebui sa urmaresti stirile meteo pentru a sti ce fel de vreme te asteapta pe tot parcursul drumetiei. Astfel, in functie de vremea anuntata te poti decide ce lucruri sa iei la tine.

 2. 2

  Fii cat mai pregatit. Ia toate lucrurile de care crezi ca ai nevoie, pune-ti hainele de schimb intr-o punga impermeabila in rucsac, iar alte aparate electronice pune-le in pungi mici de plactic care sa le ofere cat mai mare protectie.
  Vei avea nevoie de o haina de ploaie, care sa fie facuta dintr-un material impermeabil.
  Incalta-te cu ghete foarte groase pentru a nu te uda la picioare. De asemenea, ia cu tine mai multe perechi de sosete de schimb, deoarece cu siguranta ca vei avea nevoie de acestea.
  Ia-ti pantaloni din material impermeabil. De asemenea, poti sa iei pe tine bluze si pulovere din acelasi material precum pantalonii, sau cel putin dintr-un material care sa se usuce foarte repede.

 3. 3

  Fii foarte atent de schimbarile pe care le aduce ploaia mediului inconjurator, mai ales daca mergi pe langa lacuri sau rauri. De asemenea, fii foarte atent la alunecarile de teren si la terenul accidentat pe care mergi, deoarece pamantul poate sa iti fuga foarte repede de sub picioare daca acesta este ud si instabil.

 4. 4

  Daca ploaia creste ca intensitate, atunci uita-te in jur pentru a gasi un loc cat mai bun in care sa te adapostesti.

 5. 5

  Mentine-te cat mai hidratat si cat mai bine hranit, deoarece vei avea nevoie de forta pentru a putea sa iti continui drumetia.

 6. 6

  Ia cu tine o harta pusa intr-o folie impermeabila, doar in caz de nevoie.

 7. 7

  In ultimul rand nu uita sa iti mentii corpul la o temperatura cat mai ridicata. Pentru a face acest lucru poarta haine cat mai adecvate, in functie de temperatura de afara si in functie de efortul fizic pe care il depui.

 8. 8

  Pentru a avea cat mai multa energie pe durata drumetiei, ia la tine ciocolata, batoane de cereale, nuci, seminte, alune, biscuiti, fructe confiate. Aceste alimente vor furniza organismului tau caloriile de care are nevoie.

Previous postCum sa mergi intr-o excursie de o saptamana pe un traseu montan Next postCum sa mergi la camping intr-un stil minimalist

Related Posts

Posteaza un comentariu


close