Cum sa obtii o viza pentru Rusia

Unelte articol

Fie ca urmeaza sa pleci cu serviciul, cu familia sau in vacanta, uneori trebuie sa ai viza, in functie de tara din care provii. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurgi.

Pasi

  1. 1

    Afla ce fel de viza iti trebuie. Poti intra pe websiteul russianvisa.org, care are doua pagini si te va lamuri ce fel de viza iti trebuie. Optiunile tale sunt viza de turist, privata, pentru afaceri sau de tranzit.

  2. 2

    Obtine o invitatie pentru tipul de viza de care ai nevoie. Poti obtine o viza de turist de la agentia cu care calatoresti, daca e inregistrata la serviciile de consulat, pe baza rezervarilor de la hotel. Aceste vize sunt valabile 30 de zile. Poti obtine o viza pentru afaceri, dar va trebui sa obtii o invitatie de la o companie ruseasca. Acest tip de viza iti permite sa stai in Rusia 12 luni, cu o singura intrare, doua intrari sau multiple intrari in tara. Vizele private pot fi obtinute daca te invita prieteni sau membri de familie in Rusia. Perioada cea mai mare pentru o viza de calatorie este de 10 zile, si acest tip de viza este eliberata daca vei calatori catre o a treia tara, prin Rusia.

  3. 3

    Alege o organizatie cunoscuta si cu o reputatie buna pentru invitatie. Poti gasi o lista de astfel de organizatii pe www.russianvisa.net

  4. 4

    Pregateste-ti documentele necesare. Vei avea nevoie de pasaport care trebuie sa fie valid cel putin trei luni dupa data la care expira viza si sa aiba cel putin o pagina goala, o fotografie de tip pasaport, cererea de la consulat si documentele pe care le primesti de la consulat.

  5. 5

    Completeaza orice alte documente necesare pentru finalizarea procesului de obtinere a vizei. E posibil sa trebuiasca sa completezi formulare online cu informatiile tale in loc de documentele clasice.

  6. 6

    Fa orice plati ti se solicita pentru eliberarea vizei, cea mai ieftina fiind cea pentru tranzit.

  7. 7

    Asteapta sa primesti viza, proces care poate dura pana la 10 zile lucratoare.

  8. 8

    Odata ce ai primit viza verifica sa vezi daca a fost completata corect.

Previous postCum sa obtii o viza de lucru pentru China Next postCum sa obtii viza de turist pentru Australia

Related Posts

Posteaza un comentariu


close