Cum sa rezervi o escaladare pe Kilimanjaro cu o agentie

Unelte articol

O expeditie pe Kilimanjaro nu este cea mai facila excursie, insa poate fi o calatorie are sa te defineasca personal si intelectual. Urmeaza pasii de mai jos pentru a face primul pas in acest sens, rezervarea unui loc intr-o excursie organizata de o agentie.

Pasi

 1. 1

  Verifica in primul rand credibilitatea agentiei. Aceasta trebuie sa fie membra a ABTA, fapt care constituie un indiciu ca agentia este de incredere si are o reputatie buna. Verifica daca acestia au acoperirea financiara necesara. Astfel, orice se intampla vei fi asigurat financiar si asigurarea nu ofera numai protectie personala, ci este si un semn bun ca agentia cu care urmeaza sa colaborezi are un plan stabilit in ceea ce priveste problemele de acest gen.

 2. 2

  Verifica licenta companiei – acestia trebuie sa fie autorizati de Consiliul Tanzanian pentru Turism si nu trebuie sa fie subconcedenti (anumite companii subcontracteaza sau inchiriaza licenta catre firme mai mici).

 3. 3

  Asigura-te ca ai la dispozitie cel putin doi ghizi autorizati pentru fiecare calatorie si ratia minima este de un ghid la trei persoane. Acest lucru e important deoarece chiar si ghizii se pot imbolnavi sau accidenta si trebuie sa fii sigur ca esti protejat. Cu doi sau mai multi cataratori e important sa existe mai multi ghizi pentru ca fiecare persoana sa fie in siguranta.

 4. 4

  Verifica calitatea echipamentelor pe care ti le pune la dispozitie si a mancarii pe care o vor aduce in timpul urcusului. Mediul inconjurator de pe Kilimanjaro este foarte dur si un singur cort mic si neizolat iti va distruge calatoria, la fel ca si mancarea de proasta calitate.

 5. 5

  Intreaba ce se intampla daca un membru al grupului se imbolnaveste in timpul calatoriei si trebuie sa coboare. Anumite persoane se imbolnavesc si trebuie sa coboare – verifica daca este posibil sa continui pentru ca macar unii membrii ai grupului sa ajunga in varf.

 6. 6

  Intreaba daca ti se ofera un grup privat cu un itinerariu flexibil sau fix. Urcusurile in grup si itinerariile fixe sunt mai ieftine dar pretul mai ieftin implica faptul ca sansele de succes, de a ajunge in varf sunt mai scazute, iar o calatorie ieftina care nu te duce pana in varf devine brusc foarte scumpa pentru ce a oferit.

 7. 7

  Intreaba ce se intampla daca zborul tau este anulat sau daca bagajele iti intarzie. Aceste lucruri sunt comune in Africa de aceea e important sa stii daca grupul va pleca fara tine sau te vor astepta.

 8. 8

  Verifica ce e inclus in pretul mentionat. Compara costurile cu grija – chiar si unii dintre cei mai cunoscuti operatori uita preturile de parcare sau costurile de a intra in rezervatia naturala.

 9. 9

  Cere referinte de la clientii anteriori. Nu te baza doar pe parerile de pe website, deoarece acestea sunt usor de contrafacut. Ia cateva adrese de mail sau numere de telefon si verifica personal ce experienta au avut calatorii anteriori.

Previous postCum sa respiri in timp ce alergi Next postCum sa rezervi un safari ieftin dar grozav

Related Posts

Posteaza un comentariu


close