Cum sa te pregatesti pentru o drumetie in desert

Unelte articol

Iata ce lucruri ar trebui sa ai la tine atunci cand te pornesti intr-o drumetie in desert.

Pasi

 1. 1

  Pentru inceput va trebui sa te pregatesti in functie de tipul de desert in care mergi. Desi sunt mai multe feluri de deserturi, vom aminti doar doua dintre ele :
  * Desertul arid si uscat, in care temperaturile variaza de la un frig extrem pe timp de seara (-20 de grade celsius), la temperaturi extrem de ridicate in timpul zilei (49 de grade celsius).
  * Desertul polar sau desertul rece se gaseste in zona arctica sau in Antarctica. Temperaturile din acele zone sunt foarte scazute; iarna temperaturila trec foarte rar de limita de 0 grade celsius, iar vara de limita de 20 de grade celsius.

 2. 2

  Chiar daca pornesti intr-o drumetie de doar o zi, ar trebui sa ai la indemana o harta, pentru a nu te rataci. Ideal ar fi daca ai putea sa angajezi si sa iei cu tine un ghid care cunoaste foarte bine imprejurimile.

 3. 3

  Atunci cand te pornesti in drumetie, ia la tine cat mai multe provizii atat cu mancare cat si cu apa, deoarece vei avea foarte mare nevoie de acele provizii.

 4. 4

  Ia cu tine haine care sa aiba urmatoarele caracteristici :
  * sa fie usoare, deoarece va trebui sa permita pielii tale sa respire;
  * sa aiba culori deschise pentru a reflecta lumina soarelui;
  * sa aiba maneca lunga, deoarece expunerea la soare pentru perioade indelungate poate sa fie fatala;

 5. 5

  Ia cu tine un pat de dormit care sa fie usor de transportat, dar care sa iti tina cald, asta pentru situatia in care planuiesti o drumetie mai lunga.

 6. 6

  Ia la tine mai multe obiecte care te vor ajuta sa calatoresti : GPS, busola, harta, radio, telefon mobil.

 7. 7

  Ia cu tine cat mai multe alimente cu un continut caloric ridicat : ciocolata, bomboane, batoane cu cereale, batoane proteice.

 8. 8

  Inchide foarte bine rucsacul, pentru a te asigura ca nu iti cade nimic din interiorul acestuia.

 9. 9

  Tine rucsacul cat mai sus, in asa maniera incat partea de sus a acestuia iti atinge baza gatului. Astfel, greutatea rucsacului va fi distribuita mai bine pe spatele tau in loc sa fie distribuita pe muschii umerilor.

 10. 10

  Atunci cand te plimbi prin desert, ai foarte mare grija la serpi si insecte. Nu pune mana si nu atinge nicio vietate, deoarece nu ai de unde sa stii cat de periculoase pot sa fie acestea.

Previous postCum sa te pregatesti pentru o drumetie iarna Next postCum sa te pregatesti pentru o drumetie la o altitudine mare

Related Posts

Posteaza un comentariu


close