Cum sa te pregatesti pentru o excursie in Europa

Unelte articol

Calatoritul in Europa iti poate oferi multe oprtunitati culturale si educationale. Inainte sa te inscrii intr-o astfel de excursie informeaza-te despre istoria si cultura tarilor pe care vrei sa le vizitezi. Un pic de pregatire si preparare o sa-ti faca calatoria mult mai placuta.

Pasi

 1. 1

  Cauta informatii despre locurile pe care vrei sa le vizitezi. Citeste ghiduri, harti, siteuri, mesaje de pe bloguri chiar si carti de beletristica care sunt plasate in anumite tari pe care vrei sa le vizitezi. Europa este un continent cu multe tari, toate bogate in cultura si in atractii. Multi turisti isi planuie excursii in cate o tara pe rand.

 2. 2

  Cauta si rezerva unde vrei sa stai. Sunt foarte multe locatii unde te poti caza in Europa, de la hosteluri ieftine la case de inchiriat in olanda sau sa mergi cu cortul in alpi. Poti gasi lanturi de hoteluri care iti ofera totul de la un pat unde sa dormi la piscine, spa, teren de tenis si bineinteles mancare dimineata. Vara, din cauza multitudinii de turisti e posibil sa gasesti mai greu o camera la hotel, de aceea va trebui sa iti planuiesti excrusia din timp. Fii disponibil sa platesti preturi mai mari in mijlocul sezonului.

 3. 3

  Fa-ti un plan cum o sa te deplasezi. Decide-te daca vrei sa vezi Europa cu masina, trenul, avionul sau pe bicicleta. Sunt multe optiuni prin care poti calatori in Europa. Majoritatea oamenilor zboara din tara lor pana la destinatie, de unde folosesc taxiul. Daca inchiriezi o masina s-ar putea sa ai nevoie de un permis international de condus masina . Alta optiune ar fi un europass pentru trenuri in Europa. Exista reduceri pentru accese pe mai multe zi. Pentru mai multe informatii cauta pe pagina oficiala a firmei de cale ferata din tara dumneavoastra. Olanda ofera tururi cu bicicleta prin toata tara.

 4. 4

  Cauta daca sunt probleme in tara in care vrei sa te duci sau daca ai nevoie de visa. Contacteaza oficiul consulatului din tara pentru a verifica aceste lucruri inainte sa pleci in Europa. Majoritatea tarilor nu iti cer visa deoarece se afla in uniune si e de ajuns sa ai buletinul cu tine.

 5. 5

  Sa stii moneda de folosinta cand pleci in excursie. Multe, dar nu toate din tarile din Europa folosesc euro ca moneda nationala. Tari ca anglia, suedia si danemarca inca folosesc moneda proprie dar si euro. Poti schimba banii pe care ii ai in euro oriunde te duci.

 6. 6

  Sa iei cu tine un convertor electric daca ai de gand sa folosesti obiecte electronice de acasa. Prizele din anglia difera fata de cele de pe continent. Cauta pe internet “standarde electrice in Europa “ pentru o lista specifica. Europa este pe 220-240 volts / 50 hertz standard.

 7. 7

  Intentioneaza sa folosesti mai mult cardul de credit. Suna la banca si da-le o lista cu data de plecare . Fii sigur ca ai destui bani pe cardul de credit pentru a-ti acoperi cheltuielile. Cauta pe internet locatii pentru locatii de unde poti scoate bani de pe card.
  • Fii sigur ca pasaportul e valabil minimum 6 luni fata de data cand te intorci.
  • Fa 2 copii foto dupa cartea de credit, carnetul de condus si pasaport. Tine copiile separat fata de lucrurile originale. Lasa un set de copii acasa dar cineva sa stie unde sa le caute in caz de urgenta.
  • Scoate la imprimanta copii dupa rezervare, confirmari si itinerarii.
  • Scrie pe o hartie adresa ambasadei si numarul de telefon pentru fiecare tara pe care o sa o vizitezi. Fiecare tara are o ambasada sau consulat in capitala.
  • Sa ai scris informatii de contact a hotelurilor unde o sa stai sau a operatorilor de excursii. Sa lasi aceste informatii si al cineva acasa.

Previous postCum sa te pregatesti pentru o excursie in care sa admiri pasarile Next postCum sa te pregatesti pentru o excursie in India

Related Posts

Posteaza un comentariu


close