Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa construiesti o casa – CumFacSa.ro

Cum sa construiesti o casa

Unelte articol

Fiecare are nevoie de un camin, si poate varia de la ceva simplu – un cort, un adapost din crengi si frunze – la ceva complex – un palat multi-etajat cu zeci de dormitoare, bai si alte spatii speciale. Construirea unei case e foarte greu de pus intr-un articol, dar iata cateva idei generale si niste pasi de baza implicati in ridicarea unei case.

Pasi

 1. 1

  Alege locatia. Sunt multe aspecte de luat in considerare. Iata cateva:
  – Climatul. Trebuie avute in vedere lucruri speciale daca se construieste in calea inundatiilor, a uraganelor, caldura sau frig intens sau alte conditii extreme de vreme.
  – Stabilitatea solului. Casele construite pe sol nisipos, alunecos sau alte tipuri instabile, cel mai probabil vor ceda dupa o perioada scurta de timp, daca nu sunt construite pe fundatii speciale sau piloni.
  – Accesul la utilitati. Daca vrei curent electric, telefon, internet, apa potabila si alte comoditati, asigura-te ca acestea exista in acea locatie. Altfel te va costa foarte scump, la propriu.
  – Calitatea comunitatii. Daca ai copii de trimis la scoala sau vrei sa iti gasesti un job in zona vezi daca exista scoli si infrastructura. Vezi cat de departe sunt lucrurile de baza (un magazin alimentar sau non-alimentar, o farmacie, etc.) si daca este vreun punct de ajutor sanitar in apropiere.
  – Materiale de constructie. Informeaza-te daca exista materialele pe care le vei folosi in constructia casei prin apropiere si cat costa.

 2. 2

  Achizitioneaza terenul. Poate fi un pas foarte obositor, costisitor si stresant. Constructia unei case este un lucru care costa mult, dar si achizitionarea proprietatii este o investitie majora.

 3. 3

  Fa proiectul de casa. Arhitectii si inginerii au scoala speciala si experienta in proiectarea de case. Acestia sunt necesari pentru a primi aprobare de constructie. Insa, din moment ce casa e construita pentru tine, ar trebui sa te implici alaturi de ei in acest proces, pentru a obtine rezultatul dorit. Spune-le cum vrei tu sa arate, ce numar de incaperi de fiecare fel sa existe, si ce marime sa aiba fiecare.

 4. 4

  Survoleaza proprietatea si stabileste locatia casei. Daca vrei ca anumite camere sa aiba geamuri mari, pune-le unde e cea mai frumoasa vedere.
  Lumina naturala si unde ai mai mare nevoie de ea – la birou, in bucatarie.
  Accesibilitatea spre casa. Mai ales pe proprietatile vaste, trebuie sa ai in vedere rutele de acces atat pentru persoane, cat si pentru automobile. Gandeste-te si la posibilitatea ca drumul sa devina impracticabil in cazul unor precipitatii abundente.

 5. 5

  Fa rost de aprobarile de constructie.

 6. 6

  Hotaraste-te cat din constructia propriu-zisa o vei face personal. Iata o lista cu ce iti trebuie pentru constructie:
  – Muncitorii. Oameni care vor curata si nivela terenul.
  – Fundatia. Dulgheri, muncitori si finisatori de beton.
  – Tamplaria bruta. Cadrarea zidurilor, punerea capriorilor de sustinere, verticali si in forma patrata.
  – Intemperiile. Cofraje, acoperisul, usile exterioare si ferestrele.
  – ZIdarii.
  – Electricienii.
  – Instalatorii.
  – Finisatorii.
  – Instalatorii de Incalzire, vetilatie si aer conditionat.
  – Izolatoare.
  – Vopsitori, zugravi.
  – Instalatorii de podele. Covoare, parchet, faianta.

 7. 7

  Delimiteaza perimetrul de constructie. Asta inseamna fie a sapa foarte putin adanc perimetrul casei, fie a bate tarusi in colturi si a trasa cu o franghie perimetrul. Asta e pentru a fi sigur ca liniile de constructie su egale si simetrice.

 8. 8

  Dupa fundatie, toarna podeaua casei.

 9. 9

  Da forma si contur peretilor. Ai grija sa fie drepti si simetrici.

 10. 10

  Pune instalatiile in pereti si securizeaza-i.

 11. 11

  Construieste tavanul casei.

 12. 12

  Pune usile exterioare si ferestrele.

 13. 13

  Pune acoperisul final. Placarea cu tigla.

 14. 14

  Pune instalatiile electrice si panourile de siguranta.

 15. 15

  Instaleaza tevile de apa potabila, de evacuare a deseurilor si gaurile de aerisire din pereti.

 16. 16

  Mobileaza casa.

 17. 17

  Pune decoratiuni si locuri special amenajate pentru a se potrivi nevoilor tale.

 18. 18

  Aranjeaza-ti lucrurile in casa.

 19. 19

  Muta-te in casa.

Sfaturi

 • Costructia unei case nu este munca usoara. Ia totul cu calm si cu rabdare.
 • De asemenea, costurile vor fi ridicate. Daca ti-ai facut un buget estimativ, e foarte posibil ca suma sa fie mai mare. Fii pregatit pentru acest lucru.

.

Previous postCum sa alegi plantele pentru gradina Next postCum sa construiesti un semineu

Related Posts

Posteaza un comentariu


close