Cum sa iti amenajezi gradina?

Unelte articol

O gradina aranjata cu grija este mult mai frumoasa si mai usor de ingrijit. E un lucru destul de greu de facut. Trebuie sa te orientezi dupa simtul tau estetic, trebuie sa dai forma si marime gradinii, trebuie sa inalturi obstacolele (pereti, copaci, fantani, si trebuie sa cunosti nevoile fiecarei plante. Rasadirea este dificila si stresanta atat pentru tine cat si pentru plante. Asa ca nu te grabi si fa acest lucru cu succes din prima. Nu numai ca gradina iti va arata mai bine, dar si plantele vor fi mai sanatoase.

Pasi

 1. 1

  De ce vei avea nevoie mai intai: hartie, ceva de scris, plante, unelte de gradina, sol.

 2. 2
  Publicitate

  Deseneaza o harta a gradinii. Evidentiaza zonele inalte si joase a gradinii, precum si pe cele mai mult sau mai putin luminate.

 3. 3

  Fa o lista cu ce plante vrei sa pui in gradina. Vrei sa pui flori, legume, ierburi, gazon, tufisuri sau o combinatie de mai multe? Daca vrei mai multe tipuri, alege daca le vrei amestecate sau delimitate clar in mini-gradini.

 4. 4

  Alege plante adaptate conditiilor de vreme si de soare din gradina ta. Pune-le adaptate zonelor gradinii.

 5. 5

  Pune plantele inalte la nord de cele mici pentru a nu le umbri.

 6. 6
  Publicitate

  Ai grija sa le cureti de buruieni din cand in cand, sa le uzi daca e seceta, sa le stropesti de daunatori.

Sfaturi

 • Ia in calcul marimea plantelor la maturitate atunci cand iti aranjezi gradina. Nu le amesteca.
 • Tine plantele cu care nu te poti hotara inca ce sa faci in containere. Vei putea sa le muti fara sa fie nevoie sa le sapi si sa le dezgropi.
 • .

Previous postCum sa iti dai intalnire online Next postCum sa iti amenajezi biroul de acasa?

Related Posts

Posteaza un comentariu


+ 2 = seven

close
cam newton jersey cam newton youth jersey cam newton jersey cheap cam newton jersey for sale luke kuechly jersey luke kuechly pro bowl jersey luke kuechly womens jersey luke kuechly authentic jersey Tom Brady Jersey Julian Edelman Jersey Rob Gronkowski Jersey Jordan Devey Jersey Jordan Richards Jersey Julian Edelman Jersey Kevin Faulk Jersey