Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa previi bolile la gaini – CumFacSa.ro

Cum sa previi bolile la gaini

Unelte articol

Gainile sunt cunoscute pentru bolile pe care pot sa le capete. Aici gasesti cateva sfaturi care te vor ajuta sa ai mai mare grija de gainile de la casa ta.

Pasi

 1. 1

  Pregateste un program pentru curatat. In fiecare luna va trebui sa faci curat atat in cotetul gainilor cat si in cuibar. Scoate toate asternuturile de pe jos, matura, sterge podelele si pune inapoi pe jos un asternut nou. Odata la fiecare 6 luni ar trebui sa dezinfectezi cu clor locul in care tii gainile. Astfel, previi aparitia mucegaiului si a ciupercilor.

 2. 2

  Verifica-ti pasarile odata la fiecare cateva zile pentru a te asigura ca acestea sunt sanatoase. Urmareste-le comportamentul, fii atent ca gainile tale sa fie cat mai energice. Simptome ca o gaina este bolnava sunt urmatoarele : diaree, stranuta des, are sange in scaun, prezinta diverse rani sau iritatii la nivelul pielii.

 3. 3

  Hraneste-ti pasarile cu mancare de cea mai buna calitate. Mancarea cu care iti hranesti gainile ar trebui sa contina aproximativ 20% proteine si destui carbohidrati si destule grasimi.

 4. 4

  Da din cand in cand drumul la gaini pentru ca acestea sa aiba parte de miscare. Astfel, poti sa reduci stresul animalelor si le oferi un stil de viata cat mai sanatos. De asemenea, daca le dai drumul afara din cotet, acestea vor putea sa ciuguleasca putina iarba, viermi si alte lucruri pe care le mai gasesc prin gradina la tine.

Previous postCum sa previi artrita la caini Next postCum sa previi cainele sa manance din mancarea pisicii

Related Posts

Posteaza un comentariu


close