Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa cureti aparatul de aer conditionat – CumFacSa.ro

Cum sa cureti aparatul de aer conditionat

Unelte articol

Pentru o durata de viata cat mai lunga si pentru o functionare optima, aparatele de aer conditionat trebuie sa fie curatate constant. Cu toate ca acest lucru nu este dificil, nu este nici cel mai placut mod de a-ti petrece timpul, nici cel mai rapid mod de a reimprospata aerul din camera, insa este necesar pentru o atmosfera placuta, curata. Atentie! Daca nu aveti cunostinte minime de tehnica, nu incercati sa curatati sau sa desfaceti aparatul! Consultati un profesionist!

Pasi

 1. 1

  Aveti grija ca aparatul de aer conditionat sa nu fie conectat la sursa de curent. Fie ca il scoate din priza, fie ca este conectat direct la reteaua de electricitate si trebuie sa inchideti sau sa scoateti siguranta, este imperios ca aparataul sa fie deconectat de la electricitate. Aveti grija ca in condensator sa nu mai existe curent chiar si dupa ce il scoateti din priza, pentru a evita socurile electrice. Folositi manualul de utilizare daca este necesar.

 2. 2

  Curatati carcasa exterioara a aparatului cu o carpa uscata pentru a elimina orice particule de praf sau mizerie. Desfaceti carcasa aparatului, fie ca este prinsa in clame fie ca este fixata cu suruburi. Puteti folosi un recipient pentru a pastra suruburile, astfel incat la reansamblare sa nu aveti dificultati.

 3. 3

  In chiuveta pe care o umpleti cu apa fierbinte si sapun introduceti filtrul. Pentru a elimina mizeria mai bine, fie agitati filtrul sub apa, fie folositi o perie moale. Pentru colturile de pe care murdaria nu iese usor folositi o periuta de dinti veche. Apoi scurgeti filtrul de apa si lasati-l la uscat(nu incercati sa montati filtrul ud in aparat!).

 4. 4

  Cu o periuta de dinti veche sau o perie moale indepartati murdaria care s-a acumulat pe componentele interne ale aparatului. Aveti grija sa nu deconectati fire sau componente. Curatati peria pe care o folositi des, si pentru a fi siguri de rezultat, folositi dischete de demachiat inmuiate in clor sau dezinfectant. Folositi un prosop pentru a absorbi excesul de umezeala si lasati aparatul deschis pentru a se usca.

 5. 5

  Remontati aparatul de aer conditionat numai dupa ce toate piesele, incluzand filtrul, s-au uscat complet. Puteti toate suruburile inapoi asa cum erau, si conectati din nou aparatul la sursa de curent. Ati terminat treaba!

Previous postCum sa confectionezi flori din materiale textile Next postCum sa deschizi o usa incuiata fara cheie

Related Posts

Posteaza un comentariu


close