Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Ce aparat de aer conditionat sa cumperi – CumFacSa.ro

Ce aparat de aer conditionat sa cumperi

Unelte articol

Cu totii incercam, intr-un fel sau altul, sa combatem canicula din timpul verii. Cea mai simpla metoda de a benficia de un mediu ambiental la o temperatura placuta, chiar si in zilele cele mai calduroase, este aparatul de aer conditionat. Pentru a va ajuta in cautarea aparatului de aer conditionat ideal, trebuie sa intelegeti simplist modul in care acesta functioneaza: aparatul are doua parti, un condensator si o bobina de evaporare. Un gaz refrigerent este compresat si racit in condensator, iar apoi ajunge in bobina de evaporare pentru a raci aerul din jurul acesteia. Apoi, ventilatorul impinge aerul rece in camera.

Pasi

 1. 1

  Primul pas inainte de a alege aparatul este sa va hotarati unde il veti monta. Ideal este sa il pozitionati intr-o camera care are deschidere la un hol sau la un spatiu adiacent(precum o alta camera) pentru a putea raci o parte mai mare a apartamentului/casei dumneavoastra. Aparatul nu trebuie pozitionat catre un colt al camerei, ci catre o usa sau o arcada deschisa, pentru a permite aerului rece sa circule.

 2. 2

  Masurati camera si geamul. Masuratoarea trebuie sa fie exacta pentru a putea gasi aparatul ideal. Notati dimensiunile camerei precum si cele ale geamului.

 3. 3

  Dupa ce stiti dimensiunile, inainte de a trece la alegerea unui aparat de aer conditionat, cititi review-uri online sau in reviste de specialitate pe care le aveti la indemana pentru a vedea ce parere au consumatorii sau specialistii despre aparatul la care v-ati gandit. Cele mai bune aparate sunt facute de firmele mari cu care deja ne-am obisnuit si carora le suntem fideli, care ofera garantiile cele mai bune. Nu aveti incredere in produse facute de firme anonime fara a cauta detalii inainte!

 4. 4

  Puterea apratului de aer conditionat este masurata in British thermal units, sau BTU. Pentru a sti care aparat va trebuie, inmultiti suprafata camerelor care urmeaza sa fie racite(dupa cum ati masurat mai devreme) cu 35.(ex. camerele au 140mp, 140×35=4900). Astfel puteti cumpara, in acest exemplu, un aparat cu 5000 BTUs. Aparatele cu BTU mai mare nu sunt mai bune pentru oricine! Cumparati un aparat care sa fie potrivit, altfel nu va veti putea bucura de atmosfera creata de acesta!

 5. 5

  O alta unitate la care trebuie sa fim atenti este EER – energy efficiency ratio. Asta inseamna ca daca valoarea EER este mai mare, aparatul va folosi mai putina energie pentru a functiona. Cu toate acestea, aparatele cu EER mare de obicei sunt mai scumpe, insa pe termen lung va veti recupera investitia, mai ales daca aveti de gand sa tineti aparatul cel putin 2 ani.

 6. 6

  Alte elemente care sa va ajute alegerea: garantia, care trebuie sa fie cat mai extinsa(atat ca durata cat si ca acoperire – vicii ascunse de orice natura, orice deficiente), aria de temperaturi la care functioneaza, posibilitatea de setare a temperaturii(ex. din grad in grad sau din jumatate de grad in jumatate de grad), usurinta cu care se curata filtrul, usurinta cu care se monteaza aparatul sau viteza ventilatorului.

 7. 7

  Pentru intretinerea aparatului, curatati filtrul des pentru a ii pastra eficienta(un filtru plin nu va permite aerului curat sa treaca prin el). Cand sunteti plecat de acasa intreaga zi, lasati aerul conditionat pe o viteza inferioara, pentru a maximiza eficienta folosirii energiei in casa. Izolati-va casa/apartamentul, deoarece data pe langa geamuri si usi intra aer din afara, aerul conditionat va functiona aproape in continuu, consumul fiind foarte ridicat si scazandu-i durata de viata.

Previous postCum sa scapi catelusul tau de purici cu remedii casnice Next postCum sa confectionezi flori din materiale textile

Related Posts

Posteaza un comentariu


close