Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa gasesti un aparat de aer conditionat pentru locuinta ta – CumFacSa.ro

Cum sa gasesti un aparat de aer conditionat pentru locuinta ta

Unelte articol

Aparatele de aer conditionat au devenit indispensabile in ultima vreme. Daca esti in cautarea unui astfel de aparat, iata cateva sugestii de care ar trebui sa tii cont atunci cand vrei sa achizitionezi un astfel de aparat.

Pasi

 1. 1

  Numarul de BTU (British Thermal Unit). Acesta reprezinta cantitatea de caldura necesara pentru a creste temperatura unei galeti de apa cu un grad Fahrenheit. Un aer cu un numar mai mare de BTU este potrivit pentru o camera mai mare, fiind necesari 450 – 500 de BTU pentru fiecare metru patrat. Asadar, calculeaza numarul de metri patrati pe care ii are camera in care vrei sa montezi aparatul si apoi calculeaza numarul de BTU necesar.

  Pana in 20 mp – 9000 BTU
  Pana in 25 mp – 12000 BTU
  Pana in 40 mp – 18000 BTU
  Pana in 50 mp – 24000 BTU.

  De asemenea, numarul de electronice si electrocasnice care functioneaza in camera respectiva conteaza foarte mult. Spre exemplu, in bucatarie (in care functioneaza aragazul si cuptorul) sau intr-o camera in care sunt doua calculatoare, vor avea nevoie de un aparat mai puternic.

 2. 2

  Pozitionarea camerei. In functie de locul in care este situata camera, exista posibilitatea sa fie nevoie de aparat cu o putere mai mica sau mai mare de racire. Astfel, daca aparatul de aer conditionat urmeaza sa fie utilizat pentru o camera care sta in bataia directa a soarelui la orele amiezii (mansardele, sau apartamentele de la ultimul etaj, spre exemplu) necesita un aparat cu o putere mai mare de racire.

 3. 3

  Sistemul de filtrare. Mirosurile, aerul si praful au toate nevoie de filtrare. Intrebati vanzatorul daca aparatul dorit dispune de toate aceste filtre, atat de necesare si, in acelasi timp, benefice sanatatii. Aceste filtre fac parte din categoria consumabile si este indicat sa te interesezi daca cele folosite de aparatul tau se gasesc cu usurinta.

 4. 4

  Clasa energetica. Un alt criteriu pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand alegi un aparat de aer conditionat este cantitatea de energie electrica pe care acesta o consuma. Sunt de preferat aparatele din Clasa A+, A sau B. Chiar daca pretul acestor aparate este mai mare, costurile de utilizare vor fi mult mai mici.

 5. 5

  Modul de dezumificare. De multe ori, disconfortul este creat mai mult de umiditate decat de temperaturile ridicate. Aceasta functie reduce umiditatea din interior, fara a schimba in vreun fel temperatura. Tot aceasta catacteristica, ajuta la prevenirea supraracirii, lucru apreciat de persoanele sensibile la frig.

Previous postCum sa capeti incredere de sine Next postCum sa iti cresti metabolismul

Related Posts

Posteaza un comentariu


close