Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa faci un radio? – CumFacSa.ro

Cum sa faci un radio?

Unelte articol

Un proiect stiintific ce a fost mult timp in top este cel de a-ti construi propriul receptor radio. Este ceva usor de facut si poate ajuta in a intelege ceea ce multi dintre noi folosim in fiecare zi: un aparat de radio. Receptorii radio capteaza energia electromagnetica data de transmitatoarele statiilor radio si o convertesc in suntete. Cu cateva chestii ieftine sau pe care le poti avea prin casa iti poti construi propriul radio. Iata cum:

Pasi

 1. 1

  Lucruri de care ai nevoie: casti, cutter pentru sarma, cleste de fire, dioda de germaniu, bada izolera, o teava de cupru, un umeras de haine sau o antena TV.

 2. 2

  Taie mufa de la capatul castilor pentru a separa cele doua fire.

 3. 3

  Foloseste clestele de fire pentru a inlatura cam 3cm de izolatie de pe fiecare fir.

 4. 4

  Ia unul din firele de la casti si lega-l de unul dintre firele de la dioda de germaniu; lipeste legatura cu banda.

 5. 5

  Lipeste cu banda celalalt fir al diodei de teava de cupru.

 6. 6

  Ia celalalt fir de la casti si tine-l in mana. Pune-ti castile in urechi. Daca esti in apropierea unei statii radio AM puternice, ar trebui sa prinzi semnal. Daca nu, incearca sa prinzi firul pe care il tii in mana de o bucata mai mare de metal, precum un fir lung, un umeras de haine sau un ecran.

Sfaturi

 • Deoarece raiodioul tau nu are o sursa de energie, ca bateriile sau electricitatea, ai nevoie de un semnal radio puternic pentru a putea sa functioneze. Daca ai probleme cu semnalul, incearca sa maresti antena.
 • Asigura-te ca nu conectezi aparatul tau radio la liniile electrice.
 • .

Previous postCum sa editezi fotografii? Next postCum sa inveti sa canti la chitara?

Related Posts

Posteaza un comentariu


close