Cum sa conectezi computerul la un televizor cu port HDMI

Unelte articol

Daca vrei sa conectezi calculatorul la un televizor HDMI (High Definition Multimedia Input), vei putea vizualiza continutul computerului pe un televizor, cu o imagine mai clara si de dimensiuni mult mai mari.

Pasi

 1. 1

  Inchide calculatorul si examineaza partea din spate a unitatii centrale. Urmareste cablul care este conectat de la unitate catre monitor. Cablul va fi introdus in placa video, care fie are un port VGA de 15 pini sau un port DVI de 29 de pini. Daca esti norocos, langa acel port va mai fi unca unul similar, fie VGA fie DVI. La placile video mai noi, poti gasi si un port HDMI.

 2. 2

  Gandeste-te la ce conexiune vrei sa ai. Daca computerul tau are la placa video un port HDMI, atunci, tot ce trebuie sa fac este sa il conectezi cu un cablu destul de lung pentru a ajunge la televizor. Altfel, va trebui sa iei cateva decizii. Daca placa video de pe computer are un singur slot, fie VGA sau DVI, iar computerul nu va fi folosit doar cu televizorul, atunci ai putea sa te gandesti la achizitionarea unei alte placi video. Puteti merge le un furnizor de produse IT si sa il intrebati recomandarea lui. Daca placa video pe care o achizitionati nu are port HDMI, atunci gasiti cabluri care convertesc semnalul, fie din VGA-> HDMI, fie din DVI-> HDMI.

 3. 3

  Conectati cablul HDMI de la computer catre televizor, instalati adaptorul sau convertorul ,daca este necesar. Daca computerul nu are un slot HDMI, veti avea nevoie si de cabluri pe care sa le conectati de la placa de sunet catre televizor.

 4. 4

  Dati restart la computer si configurati noul display. Selectati “Control Panel” din meniul de Start. Intrati in “Display”, spoi in “Settings”. De acolo puteti seta rezolutia pe care o suporta televizorul.

 5. 5

  Mai dati inca un restart la computer pentru ca setarile date sa intre in vigoare.

Previous postCum sa iti alegi un card de credit Next postCum sa economisesti

Related Posts

Posteaza un comentariu


close