Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa comprimi un fisier PDF – CumFacSa.ro

Cum sa comprimi un fisier PDF

Unelte articol

Fisierele cu extensia PDF (Portable Document Format) sunt o cale excelenta de trimite documente importante deoarece, destinatarul nu trebuie sa aiba acelasi program cu care s-a creat fisierul original. Singurul lucru de care are nevoie este sa aiba instalat programul Adobe Acrobat Reader, program care ii permite sa deschida fisierele salvate in format PDF. Pentru a reduce timpul de download sau upload, trebuie sa inveti cum sa comprimi un fisier PDF. Acest lucru iti va da un fisier de dimensiuni mai mici, fara a fi afectat continutul fisierului.

Pasi

 1. 1

  Deschide programul pe care il folosesti pentru a crea un fisier PDF. Microsoft Office 2007 sau o versiune mai noua are incorporata optiunea “Save as PDF”, dar poti folosi si Adobe Acrobat Pro pentru a crea fisiere PDF.

  Deschideti fisierul PDF pe care vreti sa il comprimati.

  Urmati urmatorii pasi : File -> Save As -> PDF si cautati dupa o caseta care are optiunea “Compress” sau “Compress filse size”. Aceasta casuta va deschide noi optiuni, cum ar fi reducerea calitatii imaginii pentru a micsora marimea fisierului.

 2. 2

  Intrati pe site-ul www.createpdf.adobe.com din browserul de internet, daca nu aveti vre-un program cu care sa creati sau comprimati un fisier PDF.

  Creati un cont gratuit pe acest site. Acest lucru va permite sa faceti un numar limitat de fisiere PDF. Cand creati un astfel de fisier, programul il va comprima automat.

  Daca platiti pentru un cont premium, veti primi posibilitatea sa creati si sa comprimati un numar nelimitat de fisiere PDF pe acea perioada pentru care ati platit. Veti putea sa faceti un singur fisier PDF din mai multe fisiere de orice extensie.

 3. 3

  Folositi o unealta de compresie de pe internet. Acestea sunt disponibile din mai multe surse, fiecare unealta putand sa reduca dimensiunea unui fisier PDF. Multe din ele sunt gratuite, la unele trebuie sa platiti o taxa pentru a va comprima fisierul. Taxa trebuie platita inainte de a putea primi fisierul gata comprimat.

  Alegeti fisierul din calculator pe care vreti sa il comprimati. Apoi trebuie sa il urcati (upload) pe site. Odata ce a fost urcat si comprimat, veti putea descarca (download) versiunea noua a fisierului direct pe calculatorul dumneavoastra. Unele programe pot opta sa va trimita acest fisier direct prin email, odata ce conversia a fost completata.

Previous postCum sa afli adresa MAC a calculatorului personal Next postCum sa downloadez versiunea gratuita de la Microsoft Office 2003

Related Posts

Posteaza un comentariu


close