Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa faci print screen? – CumFacSa.ro

Cum sa faci print screen?

Unelte articol

Cum sa faci print screen?Sa faci print-screen inseamna sa capturezi imaginea care apare pe monitor in format digital. Exista o gramada de motive pentru care ai vrea sa faci print-screen. Cateva dintre ele sunt trimiterea unei poze cu o problema catre cineva care iti repara calculatorul pentru a-i arata exact problema, o imagine deosebita pe care vrei sa o salvezi, o dovada care iti va fi folositoare mai tarziu si nu numai.

Metoda clasica

 1. 1

  Indiferent ca ai Windows 95 sau Windows 7, aceasta metoda functioneaza si nu ai nevoie de nici un program instalat suplimentar deci trebuie sa ai un sistem de operare Windows.

 2. 2

  Localizeaza butonul “Print Screen” pe tastatura ta. Poate sa scrie “Print Screen” sau “Prt Scr” sau “Prnt Scr” sau “Print Scrn” sau orice alta prescurtare de genul acesta. De cele mai multe ori o sa gasesti butonul in dreapta tastei “F12” si in stanga “Scroll Lock”.  Daca ai laptop, atunci e posibil sa trebuiasca sa apesi butonl “Fn” ( Function) pentru a activa tasta de print screen.

 3. 3

  Pentru a face o captura la tot ecranul si a tuturor ferestrelor, apasati Print Screen. Daca vrei sa captezi numai fereastra selectata, apasa tasta Alt si tasta Print Screen.

 4. 4

  Deschide Microsoft Paint. Pentru a deschide Paint, apasa pe Start->All Programs – > Accesories si apoi dati click pe Paint, sau puteti sa apasati butonul de la windows + r apoi va apare comanda run si scrieti “mspaint” apoi dati enter.

 5. 5

  Odata intrat in Paint, apasa pe Edit si selecteaza Paste sau poti apasa Ctrl+V. Imaginea va aparea in paint si poti sa editezi imaginea daca este necesar.

 6. 6

  Salveaza captura de ecran apasand File->Save As.. sau daca ai Windows Vista/7 apasa pe butonul albastru ( langa butonul “Home”) si selecteaza Save As.. Scrieti numele fisierului si selectati tipul fisierului. Apoi selectati unde vreti sa salvati poza si apasati Save.

Folosind “Snipping Tool”pentru print-screen/captura ecranului

 1. 1

  Aceasta metoda este valabila pentru Windows Vista ( in afara de Windows Vista Starter) si penrtu editiile de Windows 7. Pentru alte versiuni de Windows , folositi metoda de mai sus.

 2. 2

  Deschidesti “Snipping Tool” din Start->All Programs->Accesories

 3. 3

  Apasati New si selectati ce fel de captura de ecran vreti sa faceti. Aveti de ales intre Free Form ( selectati o parte din ecran), Rectangular Area ( o zona dreptunghiulara), Window Snip ( fereastra selectata) sau Full Screen Snip( captura pe tot ecranul)

 4. 4

  Salvati print screenul apasand pe discheta din stanga sus care apare dupa ce il faceti. Puteti sa efectuati mici editari si in acest program inainte de salvare, cum ar fi sublinierea textului, evidentierea textului, incercuiri, etc

Tips

 • nu exista tastatura fara butonul de “Print Screen”
 • aveti grija ca ceea ce salvati in format digital sa nu fie protejat de drepturi de autor
 • exista si softuri pentru salvarea automata, daca faceti foarte multe capturi de ecran / print screenuri

.

Previous postCum sa faci parul sa iti creasca mai repede? Next postCum sa slabesti repede?

Related Posts

Posteaza un comentariu


close