Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa folosesti formatarea conditionala in Microsoft Excel – CumFacSa.ro

Cum sa folosesti formatarea conditionala in Microsoft Excel

Unelte articol

Cu ajutorul programului Microsoft Excel poti face multe activitati si multe proiecte. Pentru a folosi programul la capacitatea sa maxima, trebuie sa inveti cum anume sa il utilizezi. Poti folosi formatarea conditionala pentru a monitoriza schimbari ale continutului din Microsoft Excel.

Pasi

 1. 1

  Aplica formatarea conditionala pentru a monitoriza valorile din celule, cum ar fi rezultatele diferitelor formule.

 2. 2

  Trebuie sa stii cand se modifica valorile. Pentru acest lucru poti folosi codul culorilor pentru a evidentia schimbarile respective (rosu inseamna scadere, verde insemna crestere).

 3. 3

  Deschide programul Microsoft Excel si fisierul pe care vrei sa il modifici. Selecteaza celulele pentru a aplica formatarea conditionala. Poti folosi aceasta optiune si pentru schimbari automate ale schimbarilor din celule odata ce conditiile sunt indeplinite.

 4. 4

  Selecteaza “Conditional formatting” din meniul “Format”. Acolo se va deschide o casuta cu mai multe optiuni de selectare. Selecteaza “Cell value is” pentru a utiliza valorile din celulele pe care le-ai selectat. Alege “Formula is” pentru a scrie tu o formula.

 5. 5

  Scrie o constanta dupa ce ai ales termenul de comparatie pentru “Cell value is”. Trebuie sa stii ca valoarea unei constante nu se modifica. Incepe cu “=” daca vrei sa scrii o formula.

 6. 6

  Scrie formula care va evalua valoarea logica, TRUE (adevarat) sau FALSE (fals) pentru criteriul de formatare pentru “Formula is”. Aplica formatul atunci cand alta conditie este indeplinita.

 7. 7

  Apasa butonul “Format” pentru a accesa optiunile de formatare. Alege din urmatoarele posibilitati : “Font”, “Border”, sau “Patterns”, odata ce casuta “Format cells” apare. Fa-ti ca selectiile de formatare sa fie aplicate unei schimbari de conditie, sau cand formula calculata este adevarata (TRUE) pentru celulele selectate.

 8. 8

  Apasa pe butonul “Add” pentru a include o a doua sau a treia conditie pentru celulele selectate. Repeta aceleasi procedee care le-ai folosit si in primul caz.

Previous postCum sa fii un punker Next postCum sa adaugi sau sa modifici iconitele de pe desktop pentru Windows 7

Related Posts

Posteaza un comentariu


close