Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa inveti mai repede – CumFacSa.ro

Cum sa inveti mai repede

Unelte articol

Cu ritmul alert al vietii moderne, chiar si invatatul trebuie sa fie rapid. Cu studenti care lucreaza cu jumatate de norma (part-time), care activeaza in echipe sportive sau cluburi unde invata un instrument, se pare ca ramane din ce in ce mai putin timp pentru studiu la scoala. Nici nu incape indoiala ca trucurile pe care le vom enumera se pot aplica in toate aspectele si pentru tot restul vietii.

Pasi

 1. 1

  Fa-ti un program. O parte a procesului de invatare presupune sa ai dinainte alocat in agenda un anumit timp pe saptamana pe care sa-l dedici studiului scolar.

 2. 2

  Inlatura elementele disturbante. Fara mesaje, celulare, emailuri, TV, radio sau Mp3. Daca esti concentrat doar pe ceea ce inveti pentru o perioada scurta, vei avea apoi destul timp pentru celelalte. Se cheama –invatat eficient.

 3. 3

  Rezolva-ti responsabilitatile. O parte din reusita unui invatat eficient este sa ai mintea limpede si lipsita de griji. Asa ca daca trebuie mai intai sa trimiti cuiva un email urgent, altfel vor fi consecinte pentru tine, trimite acel mail si invata dupa.

 4. 4

  Invata pe bucati. Daca esti la sfarsit de an si ai de invatat tot manualul, iti va fi imposibil de indeplinit. Imparte materia cum iti e mai comod, astfel incat sa poti sa asimilezi informatia. Treci de la o parte la alta doar dupa ce ai invatat-o bine. Apoi incearca sa le combini si sa le repeti cu totul.

 5. 5

  Fa ascultare. Roaga un prieten sa te asculte la ce ai avut de invatat. Asa vei vedea cel mai bine ce stii si ce nu prea, iar la sfarsit sa stii ce mai trebuie repetat.

 6. 6

  Profita de momentele de respiro din timpul zilei pentru a invata mai rapid si a-ti continua educatia. Fii pregatit sa inveti cand astepti autobuzul, in metrou, in trafic, in tren, cand stai la o coada, etc. Sa inveti rapid este, de fapt, sa stii sa inveti destept.

Sfaturi

 • Asociaza cuvintele cu altele. E un truc extrem de vechi si de folositor. Acestea te ajuta sa-ti amintesti mult mai usor.
 • Repeta, repeta, repeta. Asta e un alt truc al campionilor. Cum se mai spune, -repetitia este mama invataturii-.
 • Studiati in grupuri. Dar sa invatati, nu sa socializati. Este foarte de ajutor, foarte motivant si poate face ca invatatul sa devina chiar distractiv.
Previous postCum sa inveti mai bine Next postCum sa faci un forum

Related Posts

Posteaza un comentariu


close