Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa inveti mai usor – CumFacSa.ro

Cum sa inveti mai usor

Unelte articol

Toti studentii vor sa scape cat mai repede cu materia invatata pentru a-si putea petrece restul timpului distrandu-se sau relaxandu-se. Iata cateva metode prin care sa poti faci acest lucru:

Pasi

 1. 1

  Metoda bazata pe memorare prin repetitie si invatatul de rutina. O cale simpla de a memora informatia este repetand-o mereu. De obicei, include citirea materiei si rescriind ideile principale.

 2. 2

  Metoda bazata pe abilitatile de comunicare, citire si ascultare. Mai intai te uiti peste capitolele materiei. Apoi, dupa ce invata bine informatia, isi pune intrebari posibile pentru test.
  Pe urma se citeste materia care raspunde cel mai bine intrebarilor formulate folosind eventual si materiale ajutatoare.
  Sumarizarea. Rezuma subiectul citit prin notite, diagrame, tabele, memouri sau chiar inregistrari vocale.
  In cele din urma, raspunde la intrebarile create, cat mai la subiect, fara a creea alte intrebari care sa distraga sau sa schimbe subiectul.

 3. 3

  Metoda bazata pe indicii (antrenamentul cu cartonase)
  Cartonasele sunt indicii vizibile; au numeroase intrebuintari in procesul de predare si invatare, dar pot fi folosite si pentru revizuire. Poti sa le faci singur, pe foi A5, de obicei, pe care sumarizezi informatia. Astfel poti ordona materia in minte, si poti invata salectiv. Te si poti testa folosindu-le aleatoriu.

 4. 4

  Metode bazate pe condensarea informatiei, sumarizare si folosirea cuvintelor cheie. Metodele de a rezuma depind de subiect, dar majoritatea implica condensarea unei mari cantitati de informatie dintr-un curs sau o carte. Si aceste rezumate sunt apoi condensate la randul lor in fraze cheie.

 5. 5

  Metoda bazata pe imaginile vizuale. Unii invata mai bine putand vizualiza informatia si le va fi de folos sa ia informatia care e de cele mai multe ori verbala si sa foloseasca tehnici vizuale pentru a decoda si a retine materia. Poti folosi diagrame, tabele, desene, etc.

 6. 6

  Metoda bazata pe acronime si memouri. Memoul este o metoda eficienta de a organiza si retine informatia. Unii folosesc o simpla fraza sau o expresie pentru a le declansa memoria pentru o informatie mai detaliata.

 7. 7

  Metoda bazata pe strategiile de examen. Daca stii tehnicile profesorului la care vei avea examen, daca stii cum da subiectele, te poti orienta sa inveti astfel incat sa poti da raspunsurile corecte, atat intr-un text grila cat si intr-un eseu.

 8. 8

  Metoda bazata pe organizarea timpului, organizarea si schimbarea stilului de viata. De multe ori, imbunatatirea si eficietizarea studiului pot fi realizare prin schimbari in organizarea timpului, cresterea motivatiei, evitarea amanarilor si imbunatatirea programului de somn si a dietei.
  Pentru o invatare eficienta in timp poti sublinia sau scoate in evidenta prin culori, importanta informatiei:
  -verde: subiectele care vor fi primele invatate, importante si simple;
  -galben: subiectele ce vor fi studiate dupa si care iti vor lua mai mult timp;
  -rosu: cea mai mica prioritat; complexe, dar nu vitale.
  Asta te va ajuta sa incepi cu ceea ce iti va aduce cele mai multe beneficii, in timp ce subiectele ‘rosii’ vor fi tratate daca va mai ramane timp disponibil.

Previous postCum sa inveti contabilitate Next postCum sa inveti sa citesti

Related Posts

Posteaza un comentariu


close