Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa inveti matematica – CumFacSa.ro

Cum sa inveti matematica

Unelte articol

Iata niste lucruri importante de tinut minte cand inveti matematica sau, cum i se mai spune, mate. A invata mate e ca si cum ai invata un alt limbaj, asa ca la inceput va fi mai greu, dar pe parcurs, insa, va deveni din ce in ce mai usor. Multe concepte matematice sunt inter-conectate, astfel ca stiind unul te ajuta sa intelegi multe altele. Poate fi un rpoces dificil si frustrant, dar nu renunta. Matematica este o stiinta foarte frumoasa.

Pasi

 1. 1

  Fa-ti timp de invatat. Rezerva-ti cel putin o ora pe zi, sapte zile pe saptamana, pentru a le dedica studiului matematicii.

 2. 2

  Familiarizeaza-te cu vocabularul. Tine alaturi un dictionar matematic. E mult mai usor sa cauti atunci cand nu stii ceva.

 3. 3

  Fa rost de cel putin doua carti de referinta. Astfel, vei avea doua cai diferite, doua explicatii diferite din care poti sa o alegi pe cea mai usor de inteles pentru tine. Sau chiar o combinatie intre cele doua poate fi solutia.

 4. 4

  Abordeaza subiectele impreuna cu premisele lor. Multe concepte sunt legate intre ele si unul te ajuta sa-l intelegi pe celalalt. Daca nu ai inteles ceva foarte bine, fa o pauza in care sa revizuiesti sa inveti mai bine cum sa imbini conceptele pentru a intelege.

 5. 5

  Exerseaza facand multe aplicatii. Fa toate problemele pe care le poti gasi. Astfel vei ajunge sa stapanesti foarte bine teoria si poate face ca matematica sa devina o a doua obisnuinta pentru tine.

 6. 6

  Intotdeauna cere ajutor daca nu stii sa dai de capat la ceva. De asemenea, nu te opri niciodata sa inveti ceva nou.

Sfaturi

 • Frustrarea face parte din proces – nu renunta pentru ca iti e mai greu sa intelegi ceva anume.
 • Aprofundeaza teoriile de baza si acorda timp in fiecare zi pentru a le revizui.
 • Un profesor care sa te ajute o data pe saptamana poate grabi si face mai usor procesul de invatare. Poti clarifica neclaritatile adunate in restul saptamanii.
 • Exercitiul constant poate sa faca porvocarile sa fie mai usoare.
 • Matematica nu e o activitate pasiva. Citind carti de matematica nu te va face sa inveti ceva. Trebuie sa aplici toata teoria in practica – probleme si exercitii cat cuprinde.
 • Nu gandi din greu, gandeste destept.
 • Rezolva mai intai problemele usoare, pentru a-ti incalzi mental creierul pentru cele mai complicate.
 • Concentreaza-te pe ceea ce faci si inlatura factorii disturbatori precum muzica, TV sau alte elemente.
 • Lucruri de care vei avea nevoie:
  – Carti – o multime –asta daca nu ai vreo ruda profesor de mate, caz in care poti doar sa le imprumuti.
  – O minte aerisita
  – Perspicacitate
  – Dictionar de termeni matematici
  – Si multa dorinta de a invata
Previous postCum sa inveti o limba straina Next postCum sa inveti mai bine

Related Posts

Fara comentarii

 1. ana
  Dec 19, 2012

  Foarte bun articolul!Chiar am avut ce invata din el!

  Răspunde

Posteaza un comentariu


close