Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa inveti sa citesti – CumFacSa.ro

Cum sa inveti sa citesti

Unelte articol

Cititul este un lucru esential in viata. Copii invata sa citeasca de la varste fragede. De, fapt, multi copii stiu deja sa citeasca pana sa intre la gradinita. Sa inveti un copil sa citeasca e simplu cu metodele potrivite si ustensilele necesare. Sa inveti sa citesti nu e numai ceva provocator, dar distractiv.

Pasi

 1. 1

  Angajeaza un instructor specializat in citit. Sa inveti sa citesti necesita un profesor. Odata ce ai invatat lucrurile de baza precum sunetele, intelesul cuvintelor, asezarea gramaticala si semantica cuvintelor, vei putea sa citesti de unul singur. Dar, la inceput, vei avea nevoie de cineva care sa te invete.

 2. 2

  Invata fonetica. Rosteste cu voce tare sunetele corespunzatoare fiecarei litere si grup de litere. Fiecare litera are un sunet diferit. Invatarea sunetelor e primul pas in a invata cum sa citesti.

 3. 3

  Citeste un abecedar. Acestea au, de obicei, o gramada de pagini ti care ti se cere sa potrivesti diferite cuvinte cu poza corespunzatoare. E o modalitate excelenta de a vedea un cuvant alaturi de imaginea care il reprezinta. Vizualizarea cuvintelor este o parte din procesul de a invata sa citesti.

 4. 4

  Exerseaza cititul de unul singur cat de des poti. La inceput , poti citi alaturi de cineva. Daca ai probleme cu un cuvant, cineva te poate ajuta sa-l rostesti.

 5. 5

  Foloseste calculatorul pentru a invata sa citesti. Programele online contin fonetica, arta limbajului si dezvoltarea cuvintelor. Programe ca “Time 4 Learning” ofera programe pentru a invata sa citesti, care te invata gramatica, punctuatie, intelegerea lecturii si abilitati esentiale de gandire.

Sfaturi

 • O buna abordare ar fi sa iei cate o litera, pe rand si sa o asociezi unui animal al carui nume incepe cu acea litera.
 • Acorda-ti timp pentru a invata sa citesti. Incepe cu cate o litera, pe rand. Treci la o alta atunci cand inveti sa o asociezi cu sunetul.
Previous postCum sa inveti mai usor Next postCum sa inveti sa numeri

Related Posts

Posteaza un comentariu


close