Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa adresezi o scrisoare unui judecator – CumFacSa.ro

Cum sa adresezi o scrisoare unui judecator

Unelte articol

Desi in lumea tehnologiei scrisorile sunt folosite tot mai rar, uneori acest mijloc de comunicare este singura modalitate de a te adresa unor anumite persoane. Cu toate ca exista diferite tipuri de scrisori, este important sa stii cum sa te adresezi unui judecator, data fiind functia acestuia si gradul de respect cuvenit.

Pasi

 1. 1

  Primul rand al plicului trebuie sa enunteze titulatura destinatarului, in formula „Onoratului Judecator” urmata de prenumele si numele acestuia. Adresarea reverentioasa este importanta intrucat si in sala de judecata aceasta este formula cu care atat partile cat si alti participanti la proces se adreseaza judecatorului.

 2. 2

  In al doilea rand al plicului trebuie sa numiti instanta din care face parte judecatorul in cauza (ex. Judecatoria Cluj-Napoca, Tribunalul Suceava, Curtea de Apel Bucuresti). Pe al treilea rand trebuie sa scrieti adresa instantei.

 3. 3

  Pentru formula de adresare din continutul scrisorii folositi „Stimate judecator”, aceasta fiind general acceptata ca forma de adresare in afara curtii de judecata.

 4. 4

  Aveti grija sa recitit scrisoarea inainte de a o trimite si de a verifica sa nu fi facut greseli de ortografie, gramatica sau punctuatie. Daca este scrisa de mana, incercati sa scrieti lizibil.

Previous postCum poti gasi metode de finantare pentru afacerea ta Next postCum sa faci o achizitie publica

Related Posts

Posteaza un comentariu


close