Cum sa comunici eficient?

Unelte articol

Este foarte important sa iti dezvolti skillul de a comunica. Nu conteaza ce varsta ai, acest skill este unul pe care il poti invata oricand. Cu putina incredere in sine si cu cunostintele de baza ale comunicarii poti invata sa comunici si tu eficient.

Pasi

 1. 1

  Alege momentul potrivit.

 2. 2

  Alege locul potrivit. Daca vrei sa ii spui cuiva ceva important, nu fa acel lucru in publi. Fii respectuos fata de persoana respectiva si comunica-i lucrurile importante intr-un loc privat.

 3. 3

  Evita orice alte distractii. Nu te uita la telefon sau in alta parte atunci cand vorbesti cu altcineva sau atunci cand cineva vorbeste cu tine.

 4. 4

  Fii clar.

 5. 5

  Organizeaza-ti si clarifica-ti ideile in minte inainte sa impartasesti gandurile tale altei persoane.

 6. 6

  Ramai concentrat la subiect. Daca vorbiti sau dezbateti despre ceva anume, incearca sa te concentrezi la subiectul discutiei.

 7. 7

  Vorbeste articulat. Este foarte important sa vorbesti clar pentru ca mesajul tau sa poata fi receptionat si ca ascultatorul sa inteleaga ce ai de spus.

 8. 8

  Evita sa mormai cuvintele. Atunci cand vorbesti cu cineva fata in fata trebuie sa vorbesti clar, pentru ca persoana sa receptioneze mesajul, fara a se pune in situatia jenanta cand te roaga sa mai repeti ce ai mai spus.

 9. 9

  Priveste in ochi persoana cu care vorbesti. Acest lucru demonstreaza faptul ca esti o persoana serioasa.

 10. 10

  Vorbeste cu o voce blanda si calma.

Previous postCum sa castigi bani (pentru copii) Next postCum sa comunici folosind limbajul corpului?

Related Posts

Posteaza un comentariu


close