Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa-ti prezervi cultura? – CumFacSa.ro

Cum sa-ti prezervi cultura?

Unelte articol

Cum sa-ti prezervi cultura?Mostenirea culturala este un factor de mare importanta in viata fiecaruia dintre noi. Este fundatia unei vieti. Ca sa tinem aceasta cultura vie, trebuie ca fiecare dintre noi sa facem ceva. Mai jos ai cateva lucruri ce trebuie urmate pentru a realiza acest lucru.

Pasi

 1. 1

  Limba. Vorbeste limba materna. Oamenii vor aprecia asta. Plus ca iti poate fi folositor la locul de munca sa stii o limba straina pe care s-o stapanesti bine.

 2. 2

  Mancarea. Niciodata nu e prea tarziu sa tragi cu ochiul la cartea de retete a mamei. A aduce mancarea ta traditionala acasa reaminteste locul de unde provii si te ajuta sa apreciezi si sa mentii vii amintiri de demult.
  Daca nu ai o carte de retete si nici pe internet nu gasesti nimic, du-te ocazional la un restaurant etnic. Nu are dragostea de mama in el, dar e tot cultura.

 3. 3

  Invata despre religia ta. Religia este un factor de importanta majora in orice cultura. Iti aduce pacea interioara. Citeste-ti cartea sfanta. Incearca sa o intelegi cumparand carti explicative. Fa conexiuni intre cultura si religie. Vei vedea ca au cateva puncte comune.

 4. 4

  Festivaluri. Prin participarea la festivalurile locale vei intelege si vei cunoaste mai bine traditia. Te ajuta de asemenea in at-i face noi prieteni. Daca locuiesti intr-o tara straina, adunarile cu comunitatea ta etnica sunt o idee extraordinara.

Sfaturi

 • Daca ai mai multe identitati culturale, amesteca unele traditii si credinte. Macar vei pastra niste factori cheie.
 • Sunt o gramada de oameni care poate iti vor spune ca ideile tale sunt tembele. Nu-i lasa sa te opreasca din a fi cu adevarat tu insuti.
 • Oamenii care-si abandoneaza cultura au o viata neplacuta. Este si o insulta. Cum am zis si mai sus, poti pastra cateva idei si sa le combini cu o alta cultura. Nu exista limitari.
 • Credintele culturale duse in extrem pot duce la violente si opresiuni. Fii mandru de originea si cultura ta, dar respecta si ideile celorlalti si lasa-i si pe ei sa fie mandri de identitatea lor culturala.

.

Previous postCum sa fii perfect? Next postCum sa va distrati in familie?

Related Posts

Posteaza un comentariu


close