Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa inveti eficient? – CumFacSa.ro

Cum sa inveti eficient?

Unelte articol

Cum sa inveti eficient?Invatatul poate fi un lucru foarte stresant. Cand te apuci de invatat, cum faci sa transferi toata informatia din cartile si caietele din fata ta, intr-un loc anume din creier? Cea mai buna cale de a facilita aceasta operatiune este sa-ti dezvolti niste obiceiuri. La inceput, va fi greu sa iti schimbi maniera de invatat. Dar dupa un timp, va deveni o a doua natura, si invatatul va deveni si el mai usor.

Pasi

 1. 1

  Evita imvatatul cu o noapte inainte de test. Atunci cand retii o cantitate mare de informatie, invatata compact in atat de putin timp, memoria de lunga durata nu va retine mare lucru. Prin urmare, nu-ti va ramane aproape nimic in cap din ceea ce inveti in acest mod.

 2. 2

  Elimina ceea ce iti distrage atentia in jur. Cu cat esti mai distras, cu atat creierul tau va putea sa se concentreze si sa retina mai putin informatia.. Inchide toate electronicele precum TV, computer si muzica. Poti lasa, eventual, o muzica ambientala, in surdina. Aceasta poate fi chiar un factor adjuvant pentru invatat.

 3. 3

  „Pauzele dese, cheia marilor succese.” Creierul tau are nevoie de odihna pentru a putea digera informatia asimilata. O data la 45 d minute, cam asa, ia o pauza de 10-15 minute. Ridica-te si misca-te prin camera, bea niste apa, fa o plimbare. Aceste alternari pot fi mai eficiente pentru invatat, decat statul cu capul in carti ore si ore in sir.

 4. 4

  Evidentiaza cu un marker sau subliniaza chestiile importante. Cititul poate deveni, la un moment dat, sa devina pasiv, si creierul poate sa inceapa sa amestece informatiile. Nu numai ca aceasta metoda face ca enunturile importante sa fie mai usor de retinut, dar le vei si gasi mai usor cand vei citi materialul data viitoare.

 5. 5

  Ia notite pe foi mici, de tip card. Cand scrii informatia, atunci se retine chiar mai bine decat cand este subliniata sau evidentiata cu marker. Scrisul intareste abilitatea creierului de a retine informatia, si poti folosi cartonasele mai tarziu, cand repeti ce ai invatat.

 6. 6

  Dormi mult dupa ce inveti. Somnul ajuta mintea sa aboarba informatiile noi, si de a le retine pe termen lung. Sa dormi dupa o sesiune de invatat e mai important si mai eficient decat sa iti sacrifici noaptea pentru a invata mai mult.

 7. 7

  Studiul in grup. In unele cazuri, poate fi de mare ajutor sa iti aduni mai multi prieteni, care, de asemenea, sa fie interesati sa studieze. Faceti-va fiecare cartonase cu informatiile importante s dati-le de la unul la altul. Daca cineva are neclaritati, faceti cu randul si explicati ce nu s-a inteles. Mai bine chiar, puteti transforma invatatul intr-un joc, in ceva amuzant.

Sfaturi

 • Hidrateaza-te. O deshidratare de 2%, poate duce la o scadere a atentiei cu 20%. (ai grija ca hidratarea sa fie fara alcool)
 • Invata intai subiectele mai grele. La inceput capacitatea de concentrare si de invatare este mai mare.
 • Apuca-te de invatat la o ora – o ora si jumatate dupa masa.
 • Invatatul noaptea pana tarziu este, de obicei, o pierdere de vreme.
 • Nu invata pe de rost ceea ce inveti. Incearca sa intelegi conceptele si sa inveti logic.

.

Previous postCum sa te imbraci pentru o noapte in club? - pentru fete Next postCum sa zugravesti?

Related Posts

Un comentariu

 1. […] Daca te intrebi cum sa inveti logic, iti vom raspunde printr-un articol: Cum sa inveti logic. […]

  Răspunde

Posteaza un comentariu


close