Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa studiezi – CumFacSa.ro

Cum sa studiezi

Unelte articol

Cea mai buna metoda de a retine multe date din foile de pe care studiezi este sa iti faci cateva obiceiuri bune de studiu. La inceput va trebui sa depui un efort substantial, dar dupa o perioada iti va veni mult mai usor sa studiezi.

Pasi

 1. 1

  Administreaza-ti foarte bine timpul. Fa-ti un program saptamanal si dedica-ti in fiecare zi timp pentru a studia.

 2. 2

  Studiaza in perioade de cate 20-50 minute. Creierului ii ia timp sa formeze conexiuni pentru a retine informatiile pe termen lung. Cel mai bine este sa iei pauze de cate 10-20 minute intre sesiunile de studiu.

 3. 3

  Gaseste-ti un loc bun de studiat. Ar trebui sa te simti destul de comfortabil, dar nu indeajuns de comfortabil incat sa ti se faca somn. Locul unde alegi sa studiezi ar trebui sa fie indeajuns de linistit si de tacut incat sa te poti concentra asupra studiului.

 4. 4

  Elibereaza-ti mintea. Incearca sa te concentrezi doar asupra lucrurilor pe care le citesti si nimic altceva. Nu lasa sa iti zboare mintea si sa incepi sa te gandesti la cu totul altceva. Daca simti ca nu te poti concentra, atunci ia o pauza.

 5. 5

  Odata ce termini de studiat, scrie pe o foaie de hartie ideile principale din ce ai studiat in ziua respectiva. Astfel, iti va fi mult mai usor sa fixezi anumite cunostinte.

 6. 6

  Invata intai ideile principale din materialul pe care il citesti. Poti face acest lucru, subliniind pasajele principale cu ajutorul unui evidentiator de culoare galbena. Daca esti singur in incapere, poti chiar sa repeti si cu voce tare ce inveti.

 7. 7

  Puteti sa studiati si in grup. Cheama la tine sau mergi tu acasa la colegi, pentru a studia impreuna. Astfel, puteti sa va motivati unii pe altii si studiul poate sa devina chiar mai placut.

Previous postCum sa studiezi pentru examene Next postCum sa suni o fata

Related Posts

Posteaza un comentariu


close