Cum sa detii controlul asupra emotiilor tale

Unelte articol

A-ti controla emotiile nu inseamna ca ignora ceea ce simti. A-ti controla emotiile inseamna sa fii constient de emotiile tale, sa le recunosti si sa te manifesti corespunzator in functie de imprejurimile in care te afli.

Pasi

 1. 1

  Trebuie sa iti stii emotiile. Sunt foarte multe modalitati prin care poti simti, dar cercetatorii au clasificat emotiile umane intr-un numar de emotii de baza, pe care toata lumea le simte : bucurie, frica, surprindere, tristete, dezgust, furie si anticipare.

 2. 2

  Trebuie sa iti dai seama ca emotiile nu apar de nicaieri. Daca ajungi sa fii constient de emotiile tale, poti sa ajungi sa ai un mai mare control asupra lor. De asemenea, este bine sa ajungi sa recunosti o emotie inca de cand incepe sa se formeze. Nu trebuie sa o lasi sa se intensifice in tine, pentru ca apoi sa ajungi sa nu o mai poti controla.

 3. 3

  Incearca sa observi si sa fii atent la gandurile care iti pot provoca anumite emotii.

 4. 4

  Incearca sa tratezi emotiile tale intr-un fel rational. Astfel, vei fi capabil sa actionezi bazandu-te pe ratiune, decat pe impulsivitate si pe emotii.

 5. 5

  Gandeste-te ca ai doua optiuni. Acum ca stii cu ce fel de emotie ai de a face, gandeste-te ca ai doua feluri cum poti actiona asupra emotiei respective. Prima actiune ar fi sa incerci sa ramai calm si sa nu faci nimic. Iar a doua optiune este total opusa primei optiuni.

 6. 6

  Fa o alegere. Inainte sa actionezi in vre-un fel, incearca sa te gandesti la consecintele actiunii pe care urmeaza sa o faci. De cele mai multe ori este recomandat sa alegi calea rationala si sa te gandesti de doua ori inainte sa spui ceva sau sa actionezi. Daca ajungi sa spui ceva sau sa actionezi in vre-un fel fara a te gandi inainte, poti sa ajungi sa regreti ce ai facut.

Previous postCum sa faci un masaj la picioare Next postCum sa dai PING la o adresa IP

Related Posts

Posteaza un comentariu


close