Cum sa fii matur?

Unelte articol

Daca lumea din jurul tau iti reproseaza ca te comporti prea copilaros, sau vrei tu neaparat sa faci o schimbare in viata ta, sa iti schimbi comportamentul, poti urma aceste sfaturi pentru a afla cum sa fii o persoana mai matura.

Pasi

 1. 1

  Fii manierat. Cand intalnesti pesoane noi, da mana cu ele. Nu strange nici prea tare dar nici prea incet mana persoanei pe care o saluti. Nu te uita la mainile voastre, in shcimb, priveste persoana in ochi. Evita sa intrerupi persoanele din mijlocul conversatiei lor. Nu te juca cu anumite lucruri, nici nu te uita pe pereti sau sa fii framantat. Stai intr-un loc, relaxat si evita sa dai din picior.

 2. 2

  Fii politicos si online, de asemenea. Cand vorbesti pe internet, ai grija sa ai dezactivat CAPS LOCK. Gandeste inainte sa scrii ceva. De asemenea, evita sa folosesti prea des expresii gen “LOL” sau “ROFL” sau prea multe emoticons. Incearca sa scrii cuvantul complet, fara prescurtari enervante (kre, cv, aqm).

 3. 3

  Fii de ajutor. Tine usa persoanelor care intra dupa tine intr-o incapere.

 4. 4

  Accepta complimente cu gratie. Daca cineva iti face un compliment, macar tot ce poti sa faci este sa apreciezi acel efort.

 5. 5

  Accepta criticile de asemenea. Nu toate sunt valide, dar este bine sa ai langa tine persoane care iti arata si defectele. Astfel, ai posibilitatea sa repari acele defecte.

 6. 6

  Invata sa iti controlezi temperamentul. Daca cineva face sau spune ceva cu care nu esti de acord, nu trebuie sa incepi sa tipi sau sa te manifesti. Poti sa il ignori daca ceea ce spune sau face este ceva nesemnificativ.

 7. 7

  Nu injura, sau macar incearca sa injuri atunci cand chiar nu mai poti sa te abtii. Injuraturile arata celor din jur ca nu stii sa iti controlezi comportamentul. In loc de injuraturi, poti sa folosesti cuvinte prin care sa iti prezinti nemultumirea.

 8. 8

  Vorbeste cu cei din jur despre lucruri mature, cum ar fi munca, stiri, experienta de viata si alte lectii de viata pe care le-ai invatat.

 9. 9

  Tine minte sa vorbesti si sa scrii corect din punct de vedere gramatical.

 10. 10

  Gandeste inainte sa vorbesti. Daca nu ai nimic interesat sau politicos de spus, atunci cel mai bine este sa nu spui nimic.

 11. 11

  Invata sa iti ceri scuze si sa recunosti atunci cand gresesti.

 12. 12

  Invata sa ai o atitudine buna si bunavointa fata de persoanele din jurul tau.

 13. 13

  Trebuie sa ai incredere in tine si atunci cand vorbesti, sa fii sincer, sa vorbesti din toata inima.

Previous postCum sa fii linistit? Next postCum sa fii o fata fierbinte?

Related Posts

Posteaza un comentariu


close