Cum sa fii un bun ascultator

Unelte articol

A fi un bun ascultator implica sa poti face un oarece efort. Trebuie sa fii capabil sa digeri informatia pe care o primesti si apoi sa poti comunica eficient cu persoana in cauza. Daca esti un bun ascultator, iti poate fi mai usor atunci cand vrei tu sa vorbesti, reusesti sa iti gasesti cuvintele mai repede si te poti exprima mai elevat.

Pasi

  1. 1

    Gaseste domenii care te intereseaza. Daca nu esti in tema cu subiectul despre care se discuta, incearca sa cauti informatii care iti sunt cunoscute in ceea ce se discuta. Cauta anumite puncte de interes.

  2. 2

    Evalueaza continutul lucrurilor despre care se vobeste si nu sursa de la care provine informatia. Uneori vei constata ca poti primi informatii bune de la un prezentator prost. Asculta cu atentie miezul ideii.

  3. 3

    Incearca sa nu te gandesti la alte lucruri atunci cand esti atent la o conversatie. Acesta poate fi unul dintre cele mai dificile lucruri : sa iti blochezi gandurile intr-o astfel de situatie. Acest lucru se intampla din cauza ca vorbim in gand mai repede decat vorbeste vorbitorul. Acest lucru poate fi o distragere. Cheia pentru a depasi astfel de momente este concentrarea. Fii atent la vorbitor, la gura lui si concentreaza-te asupra cuvintelor pe care le rosteste.

Previous postCum sa fii umil Next postCum sa fii un bun prieten

Related Posts

Posteaza un comentariu


close