Cum sa iti aranjezi spatiul de lucru la calculator

Unelte articol

Vrei sa te simti cat mai bine in tot acel timp pe care il petreci la calculator, fie ca te joci sau ca lucrezi? Te invitam sa citesti in continuare pentru a afla cum poti face aceste lucruri intr-un mediu cat mai placut.

Pasi

 1. 1

  Pentru inceput va trebui sa adopti o postura neutra. Nu te forta sa stai cu spatele drept, dar nici nu sta aplecat, cu spatele cocosat. Stai cum te simti tu mai bine.

 2. 2

  Cumpara un scaun de calitate, care sa iti ofere suport la maini, cap si spate.
  Ajusteaza scaunul in asa maniera incat sa te simti cat mai comod atunci cand stai la birou.

 3. 3

  Alege o tastatura ergonomica, la care sa nu trebuiasca sa depui efort atunci cand scrii.
  De asemenea, atunci cand ai de tastat mult la tastatura, iti recomandam sa tii mainile fie pe suportul de la scaun, fie pe birou. In aceasta maniera vei evita durerile de gat care pot aparea in urma unei pozitii incorecte la birou.

 4. 4

  Alege un mouse care sa ti se potriveasca cat mai bine in mana si cu care sa ai o precizie cat mai buna atunci cand trebuie sa navighezi cu cursorul pe display.

 5. 5

  Cumpara-ti unul sau mai multe monitoare. Iti recomandam sa iti cumperi un monitor cu o diagonala mai mare (cel putin 23”). In aceasta maniera nu va trebui sa stai cu ochii tintuiti in monitor si vei avea posibilitatea sa tii monitorul mai departe de ochi.

 6. 6

  Ajusteaza temperatura camerei in asa maniera incat sa te simti cat mai comod. Iti recomandam sa mentii o temperatura optima de 22 de grade Celsius in camera pe tot parcursul unei zile de lucru.
  De asemenea iti recomandam sa aerisesti cel putin 30 de minute in fiecare zi in camera in care iti petreci timpul la calculator.

 7. 7

  Iti recomandam sa iti montezi pe tavan niste neoane sau niste becuri luminoase, care sa dea o lumina destul de rece (de o temperatura de culoare de 6500K). Lumina rece este folosita in incaperile in care persoanele trebuie sa se concentreze cat mai mult asupra lucrurilor pe care le au de facut.

Previous postCum sa iti atenuezi durerile Next postCum sa iti aplici aloe vera singur pe spate

Related Posts

Posteaza un comentariu


close