Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa nu mai fii o persoana care multumeste pe toata lumea – CumFacSa.ro

Cum sa nu mai fii o persoana care multumeste pe toata lumea

Unelte articol

De obicei aceste persoane nu pot sa ii refuze pe cei din jurul lor pentru ca le este frica sa nu ii supere sau sa nu ii ofenseze cu ceva anume. Daca te afli si tu in aceasta situatie, cel mai bine ar fi sa iti schimbi atentia de la cei din jur si sa fii mai atent la persoana ta.

Pasi

 1. 1

  Gandeste-te la cinci dati cand ai spus sau cand ai facut un lucru care nu iti reflecta nevoile tale, dar multumea persoana sau persoanele din jurul tau. Pentru fiecare dintre aceste situatii, imagineaza-ti ce s-ar fi intamplat daca ai fi actionat diferit, in avantajul tau.

 2. 2

  Gandeste-te la temerile tale. Ai putea sa ai aceste temeri din cauza ca iti este frica la ce reactie vor avea cei din jurul tau atunci cand refuzi sa faci ceva.

 3. 3

  Examineaza-ti abilitatile tale de a stabili anumite limite pentru persoanele din jurul tau. Gandeste-te la lucrurile acceptabile pe care poti sa le faci pentru cei din jur, dar si la lucrurile inacceptabile, care nu ar trebui sa ti se ceara.

 4. 4

  Nu mai estima valoarea ta personala in functie de cat de mult ii ajuti pe cei din jur. Este un lucru foarte nobil sa vrei sa dai o mana de ajutor cuiva, dar de cele mai multe ori ar trebui sa faci aceste fapte bune doar pentru ca vrei tu, nu pentru faptul ca simti ca trebuie sa faci acele lucruri, sau pentru ca cei din jur te roaga. Cele mai bune acte de bunatate sunt cele facute din libera alegere, nu din frica sau pentru faptul ca te simti vinovat.

 5. 5

  Invata cum sa spui „nu” si cum sa refuzi. Nu trebuie sa cauti nicio scuza. Tot ce trebuie sa faci este sa refuzi si sa oferi motivul pentru refuz.

 6. 6

  Fa cate ceva si pentru tine. Gandeste-te ca nu trebuie sa ii multumeasca sau sa le placa celor din jur ce faci tu pentru tine, atata timp cat tu te simti bine si esti multumit de persoana ta. Invata sa nu te mai ingrijoreze parerea celor din jurul tau.

Sfaturi

 • Nu trebuie sa intelegeti gresit, acest articol nu va invata cum sa fiti persoane egoiste. Va arata cum sa creati un echilibru intre nevoile personale si nevoile celor din jurul tau. Nu trebuie sa cadeti in extreme – sa te gandesti numai la persoana ta, sa fii egoist; dar nici sa renunti la toate lucrurile tale, doar pentru a-i satisface pe cei din jur.
Previous postCum sa nu mai fii gelos Next postCum sa nu mai fii o persoana nevoioasa

Related Posts

Posteaza un comentariu


close