Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa fii o mama de schimb adorabila – CumFacSa.ro

Cum sa fii o mama de schimb adorabila

Unelte articol

Daca te-ai hotarat sa faci parte dintr-un program de schimb international si vrei sa primesti un elev/student din alta tara la tine acasa, pentru a-l ajuta sa-si continue studiile aici, vei avea nevoie de niste sfaturi. Mai jos gasesti cateva lucruri de care trebuie sa stii pentru a fi o mama de schimb adorabila:

Pasi

 1. 1

  Dupa ce elevul/studentul a ajuns si s-a instalat, incepe o discutie cu el. Intreaba-l despre familia lui, despre scoala si mediul din care vine.

 2. 2

  Nu il judeca. Exista mai multe moduri de a trai si de a actiona. Studentii care participa la schimburi internationale sunt adolescenti si sunt in plin proces de invatare, schimbare si maturizare.

 3. 3

  Comunica direct cu el. El are nevoie de sprijin moral si de lauda, pentru a-si da seama daca este bine ceea ce face. De asemenea spune-i direct daca greseste cu ceva si cum poate indrepta acel lucru.

 4. 4

  Fii rabdatoare. Intelege ca este posibil ca regulile tale sa nu se potriveasca cu cele cu care el era obisnuit. Insa fii ferma si nu accepta abateri de la ele.

 5. 5

  Nu il compara cu copiii tai. Este posibil ca el sa nu stie ce stiu copiii tai si trebuie sa-i explici cu calm pentru ca va intelege.

 6. 6

  Fii explicita si clara in conversatiile cu el. Pe langa faptul ca vorbeste alta limba, el vine dintr-un alt mediu si alta cultura unde poate era obisnuit cu alt mod de a actiona.

 7. 7

  Ofera-i sprijin moral si afectiune. El trebuie sa se simta in siguranta si sa fie protejat de un parinte.

 8. 8

  Invata-l lucruri noi. Povesteste-i despre familia ta, depsre tara si cultura ta, du-l sa vada locuri frumoase si fa-i fotografii.

 9. 9

  Incurajeaza-l sa se implice in activitatile scolare, cele extrascolare, proiecte si voluntariate. Astfel experienta castigata va fi si mai bogata.

Previous postCum sa fii o persoana curata si ingrijita Next postCum sa fii o companie placuta atunci cand iesi in oras cu mama ta

Related Posts

Posteaza un comentariu


close