Cum sa iti ajuti copilul sa isi schimbe un program stricat de somn

Unelte articol

Nu este recomandam sa aveti un program de somn care este complet dereglat. Daca va culcati tarziu si va treziti tot tarziu, nu va odihniti indeajuns de mult si indeajuns de bine, iar dupa o perioada va veti afla intr-o stare de oboseala constanta. Iata cateva metode cu ajutorul carora puteti sa va ajutati copilul sa respecte un program normal de somn.

Pasi

 1. 1

  Incercati sa respectati o anumita rutina. Ar fi tentant de exemplu sa iti lasi copilul in weekend sa stea mai mult. Sansele sunt ca acesta sa iti deregleze de tot programul de somn doar peste weekend. De aceea va trebui sa ii impui cu strictete o anumita ora la care sa se culce chiar si in weekend.

 2. 2

  Va trebui sa te asiguri ca in camera in care doarme copilul tau este o temperatura optima (20 grade Celsius). Daca nu este o temperatura normala, atunci va trebui fie sa dai centrala mai tare, fie sa aerisesti putin inainte sa iti duci copilul la culcare.

 3. 3

  Incearca sa limitezi lucrurile care ar putea sa iti distraga copilul. Un bun exemplu ar fi televizorul sau calculatorul. Copilul tau ar fi tentat sa mai stea putin la calculator sau la televizor inainte sa mearga la culcare. Nu ar trebui sa ii permiti sa faca aceste lucruri.

 4. 4

  Nu iti lasa copilul sa consume anumite produse care ar putea sa il tina treaz dupa ora de culcare. Acest lucru inseamna sa nu ii dai de mancare alimente care ar putea sa pice greu la stomac, sa nu il lasi sa consume suc, ceai sau cafea.

 5. 5

  Evita sa folosesti cuvantul „pat” pe post de pedeapsa de fiecare data cand copilul tau greseste cu ceva.

 6. 6

  Incearca sa ii faci un program in asa maniera incat acesta sa aiba cat mai multa activitate in timpul zilei, pentru ca seara sa mearga de unul singur la somn. Ideal ar fi sa il inscrii la un club sportiv, sa mearga la antrenamente dupa ce vine de la scoala. In aceasta maniera copilul tau va consuma destula energie in timpul zilei, iar seara se va odihni foarte bine.

 7. 7

  Fii insistent. Doar asa vei reusi sa ii faci un program strict copilului tau.

Previous postCum sa iti ajuti copilul sa scape de durerile de stomac fara a-i da medicamente Next postCum sa iti ajuti copilul sa isi mentina o greutate optima

Related Posts

Posteaza un comentariu


close