Cum sa iti dai seama ca esti insarcinata fara a face un test de sarcina

Unelte articol

Exista cateva simptome pe care femeile le experimenteaza atunci cand sunt insarcinate. Totusi, nimic nu poate dovedi ca o femeie este insarcinata decat un test sau analize, dar, poti sa fii insarcinata daca ai urmatoarele simptome.

Pasi

 1. 1

  Sani inflamati
  Unele femei au sanii inflamati la chiar 2 saptamani de la conceptie.

 2. 2

  Oboseala
  Hormonul progesteron capata valori foarte mari in primele saptamani ale unei sarcini, lucru care face multe femei sa se simta foarte obosite in aceaste prime saptamani. Pentru a creste nivelul de progesteron, scade presiunea intravenoasa si scade nivelul de zahar din sange. Combinate, aceste elemente pot face o femeie sa se simta destul de slabita pe perioada sarcinii.

 3. 3

  Constiparea
  Cresterea nivelului de progesteron pot cauza ca mancarea sa traca mai greu prin intestinele unei femei. Totodata, cresterea volumului de sange al unei femei poate cauza deshidratarea, lucru care duce la constipare.

 4. 4

  Dureri de cap
  Hormonii sarcinii pot cauza cresterea presiunii sangvine, lucru care poate duce la dureri de cap.

 5. 5

  Greata
  Desi se numeste greata de dimineata, aceasta greata legata de primele saptamani ale sarcinii poate aparea in fiecare moment al zilei. Unele femei nu simt deloc aceasta stare de greata, pe cand alte femei simt constant, pe toata durata zilei, o stare de greata.

 6. 6

  Ameteala
  In timpul sarcinii, vasele de sange se dilata, iar presiunea scade. Acest lucru poate cauza o stare de ameteala. Nivelul scazut al glicemiei poate de asemenea sa faca o femeie sa lesine in timpul sarcinii.

 7. 7

  Urinare frecventa.
  In primele saptamani ale sarcinii, odata ce embrionul ajunge in uter, un hormon numit chorionic gonadotropin este produs. Acest hormon face o femeie sa urineze mai des. O femeie in timpul sarcinii poate sa simta nevoia sa mearga la baie, fara a avea nevoie de a urina.

 8. 8

  Ratarea menstruatiei
  Majoritatea femeilor incep sa suspecteze ca sunt insarcinate atunci cand nu le vine menstruatia la timp. Acest lucru poate fi cauzat si de situatii de stres.

Tips

 • Toate aceste simptome relatate mai sus pot sau nu sa fie semnul unei sarcini. Majoritatea pot si un semn ca se apropie menstruatia sau doar pentru simplul fapt ca iti este rau.
Previous postCum sa iti cureti computerul de programe Next postCum sa iti dai unghiile cu oja

Related Posts

Posteaza un comentariu


close