Cum sa iti inveti copilul sa treaca de teama de separare

Unelte articol

Teama de separare de un parinte este un lucru foarte stresant pentru un copil mic. Acest lucru insa este benefic copiilor, deoarece ii va invata sa se descurce singuri si sa nu depinda numai de parinti.

Pasi

 1. 1

  Incearca in primul rand sa privesti aceasta problema din punctul de vedere al copilului. Trebuie sa intelegi ca la varsta de 3-4-5 ani le este foarte greu sa stea departe de un parinte.

 2. 2

  Explica-le ce anume se va intampla si asigura-i ca te vei intoarce cat mai repede.

 3. 3

  Incearca sa fii cat mai incurajator si cat mai calm cand vine momentul sa pleci. Nu trebuie sa iti lasi copilul sa se vada ca esti trist, deoarece acest lucru ii va face rau.

 4. 4

  Nu prelungi separarea, ci ia-ti la revedere, imbratiseaza-l si pleaca. Pur si simplu pleaca si nu te uita in urma. Explica-i inainte copilului tau ca totul va fi bine si sa va veti revedea in curand.

 5. 5

  Daca esti plecat pentru o perioada mai lunga de timp, atunci va trebui sa mentii cu acesta contactul telefonic, pentru a-l incuraja si pentru a-i spune ca vei veni in curand.

 6. 6

  Pregateste-i jucariile si jocurile in asa maniera incat acesta sa aiba ce sa faca o zi intreaga, cat timp esti plecat.

 7. 7

  Cand te intorci, saruta-ti copilul, imbratiseaza-l si petrece cat mai mult timp alaturi de acesta.

 8. 8

  Desi acest lucru este foarte greu la inceput, vei vedea ca copilul tau se va obisnui foarte repede sa fie lasat singur si sa se descurce singur.

Previous postCum sa iti pastrezi calmul atunci cand esti enervat de o persoana Next postCum sa mananci sanatos pentru inima

Related Posts

Posteaza un comentariu


close