Cum sa iti pregatesti copilul pentru prima sa vizita la dentist

Unelte articol

Este foarte important sa iti duci copilul la dentist inca de mic, de cand au inceput sa ii iasa primii dinti de lapte. In aceasta situatie te poti asigura ca acesta va avea o dantura frumoasa, bine dezvoltata. Din apcate nu este asa de simplu sa mergi cu copilul tau la dentist, deoarece acesta ar putea sa aiba o teama irationala de medici. Iata cateva modalitati simple cu ajutorul careia poti sa il ajuti sa treaca peste acea teama.

Pasi

 1. 1

  Cea mai buna modalitate pentru a-i pregati copilul de o vizita la dentist este sa te asiguri tu in primul rand ca acesta are dantura curata si bine ingrijita. De aceea va trebui sa il speli pe dinti inainte de a a merge cu el la dentist.

 2. 2

  Incearca sa ii explici copilului tau ca medicul dentist nu are motive sa il raneasca, sa il faca sa il doara dintii. Spune-i ca acesta incearca doar sa il ajute, atata tot.

 3. 3

  Vorbeste-i copilului tau despre dantura si despre cat de important este sa aiba grija de dinti si de masele inca de mic.

 4. 4

  Incearca sa stabilesti un bun exemplu pentur copilul tau. Foarte multi copii repeta dupa parintii lor. Incearca sa ii imite. De aceea va trebui sa te speli pe dinti in asa maniera incat sa te vada si copilul tau ca faci acest lucru.

 5. 5

  Incearca sa il incurajezi cat mai mult. Vorbeste cu copilul tau despre ce il sperie cel mai mult atunci cand mergi cu el la dentist. Incearca sa ii explici si sa il linistesti, spunandu-i ca faci toate aceste lucruri pentru a-l ajuta si pentru a te asigura ca acesta va avea o dantura frumoasa si sanatoasa cand va creste mare.

 6. 6

  Poti chiar sa treci pe la cabinet impreuna cu copilul tau cu cateva zile inainte de control. In aceasta maniera copilul va putea sa cunoasca pe medicii care vor avea grija de el si ii va fi mult mai usor sa stea cuminte la primul sau control dentar.

Previous postCum sa iti schimbi dieta daca ai hipoglicemie Next postCum sa iti mentii ficatul cat mai sanatos

Related Posts

Posteaza un comentariu


close