Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa reduci stresul la copii – CumFacSa.ro

Cum sa reduci stresul la copii

Unelte articol

Stresul este o reactie fizica, emotionala si mentala a oamenilor la circumstante grele aparute in viata. Stresul la copii este diferit de stresul la adulti, deoarece copii nu au inca experienta si abilitatea de a comunica. Astfel, ei fac fata stresului si se manifesta diferit in situatii grele. Stresul la copii poate fi provocat atat de situatii negative cat si de situatii pozitive si se manifesta de cele mai multe ori printr-un comportament mai putin normal. Iata cateva sfaturi pentru a reduce stresul la copii:

Pasi

 1. 1

  Invata sa recunosti simptomele stresului la copii: dureri de stomac, infectii respiratorii, somnolenta excesiva si anxietate sau exagerari comportamentale.

 2. 2

  Incurajeaza-l sa-si manifeste sentimentele. Tristetea, frica, teama sau anxietatea trebuie intai recunoscute pentru a putea reduce stresul.

 3. 3

  Concentreaza-te pe cauzele stresului, si nu pe efectele acestuia.

 4. 4

  Incearca sa indepartezi factorul pe care tu il consideri stresant pentru copilul tau (situatii/circumstante).

 5. 5

  Asigura-i un set de reguli si limite pe care se poate baza. Copiii au nevoie de predictibilitate si de o anumita rutina pentru a se simti confortabil.

 6. 6

  Creeaza-i un mediu care sa cuprinda pozitivism si acceptare.

 7. 7

  Invata-l importanta sanatatii fizice. Miscarea si o alimentatie sanatoasa sunt necesare pentru buna lui dezvoltare.

 8. 8

  Invata-l prin exemplul tau. Gandeste-te la tehnicile pe care le aplici tu pentru a scapa de stres si incearca sa le aplici in viata copilului tau.

 9. 9

  Incurajeaza-l sa comunice cu lumea din jur. Trebuie sa fie capabil sa articuleze orice in deranjeaza sau il face fericit.

 10. 10

  Asculta-l atunci cand vrea sa iti comunice ceva. Incearca sa gasesti solutii pentru a-l ajuta sa faca fata stresului.

Previous postCum sa reduci populatia de acarieni de praf din casa ta Next postCum sa reduci tensiunea acumulata la nivelul gatului

Related Posts

Posteaza un comentariu


close