Cum sa te comporti cu copiii timizi

Unelte articol

Foarte multi copii sunt timizi in diferite perioade ale dezvoltarii lor. Acestia se pot simti jenati in anumite situatii sociale. Iata cateva modalitati prin care poti sa te comporti cu un copil timid.

Pasi

 1. 1

  Pentru inceput va trebui sa incerci sa iti dai seama ce anume il stanjeneste pe acel copil. Unui copil de exemplu ii este rusine sa vorbeasca atunci cand in preajma lui sunt mai multe persoane necunoscute.

 2. 2

  Evita sa il etichetezi pe acel copil ca fiind timid, deoarece acestuia ii va fi mult mai greu sa se deschida in fata ta.

 3. 3

  Incearca sa il abordezi intr-o maniera cat mai prietenoasa si sa il lasi pe copil sa capete inc redere in tine. Nu trebuie sa il iei prea tare la inceput, sa il fortezi sa vorbeasca, deoarece acest lucru il va face sa se inchida mai tare.

 4. 4

  Desi este important sa vorbesti pentru copiii tai, de cele mai multe ori trebuie sa ii lasi sa vorbeasca singuri atunci cand vine vorba de ei.

 5. 5

  Aminteste-le copiilor timizi de calitatile pe care le au. Acest lucru este foarte important mai ales in cazul copiilor care nu au incredere in ei.

 6. 6

  Evita sa ii faci de ras de fata cu alte persoane. Multor copii le este rusine in diverse situatii sociale deoarece au mai fost facuti de ras in trecut. Asa ca, in loc sa il faci de ras pentru un lucru cu care a gresit, incearca in schimb sa vorbesti cu el in particular si sa ii explici frumos ca nu a procedat bine si sa incerce pe viitor sa isi schimbe comportamentul sau atitudinea. Daca il faci de ras nu vei rezolva aceasta problema.

Previous postCum sa te descurci daca ti-ai rupt incheietura Next postCum sa te comporti atunci cand un membru al familiei este deprimat

Related Posts

Posteaza un comentariu


close