Cum sa-ti cresti copilul intr-o familie mono parentala?

Unelte articol

Cum sa-ti cresti copilul intr-o familie mono parentala?Familiile mono parentala au devenit destul de numeroase in ultimii ani.Sa-ti cresti copilul de unul singur poate fi una dintre cele mai grele provocari. Vrei sa te asiguri ca ai un copil sanatos, destept, sigur pe el si cu o viata de succes. Unele studii arata ca viata mono parentala nu are, neaparat, un efect negativ asupra copiilor. Conteaza foarte mult ce se intampla acasa. Acorda-i copilului tau mai mult timp, asculta-l, fii prietenul lui cel mai bun!

Pasi

 1. 1

  Comunicarea este un factor esential. Vorbeste cu copilul tau cat mai mult posibil. Fii implicat in viata lui. Foloseste fiecare secunda libera pe care o ai cu copilul, pentru a sta de vorba si a aduce in discutie importanta educatiei in viata.

 2. 2

  Lectura. Incurajeaza-ti copilul sa citeasca si citeste-i tu insuti cat mai des posibil. Sa ai carti in casa, pe teme variate – la indemna copilului ai grija sa ramana cele potrivite pentru varsta sa. Du-ti copilul la biblioteca, chiar si vara; este o ocazie foarte buna de a-si imbogati vocabularul si de a invata sa aprecieze cuvantul scris.

 3. 3

  Vorbeste cu profesorii lui. Implica-te in educatia copilului. Participa la sedintele organizate la scoala, de fiecare data cand poti. Suna diriginta daca ai intrebari sau esti ingrijorat/a in privinta copilului.

 4. 4

  Incurajeaza-ti copilul sa participe la activitati extra-scolare in care sa poata socializa, sa-si poata face prieteni noi si care sa ii creeze amintiri frumoase.

 5. 5

  Alatura-te unui grup de parinti singuri cu copii unde sa poti face schimb de idei si de sfaturi cu ceilalti.

 6. 6

  Incurajeaza-l pe celalalt parinte sa se implice activ in viata copilului sau, daca acesta este un lucru pozitiv pentru copil. Nu-l face sa se simta vinovat atunci cand e impreuna cu celalalt parinte, daca acesta este o persoana responsabila si un model.

Sfaturi

 • Nu incarca mintea copilului cu problemele pe care le presupune a fi un parinte singur. El nu are nicio vina.
 • Nu-l izola de rudele celuilalt parinte, daca acestia il iubesc si vor sa petreaca timp impreuna, iar copilul simte la fel.
 • Nu confunda relatia dintre tine si fostul partener cu relatia sa cu copilul. Sunt doua lucruri total diferite.
 • Exista insa si cazuri cand e mai bine sa eviti clar orice fel de relatie intre copil si celalalt parinte. Insa ia decizia aceasta intr-un mod rational, neluand-o in nume personal.

.

Previous postCum sa intelegi si sa accepti diversitatea culturala? Next postCum sa te impaci cu fostul?

Related Posts

Posteaza un comentariu


close