Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa mentii legaturile stranse cu familia? – CumFacSa.ro

Cum sa mentii legaturile stranse cu familia?

Unelte articol

Cum sa mentii legaturile stranse cu familia?In zilele noastre, cand ambii parinti muncesc, copii au un program supra aglomerat, in care exista jocuri video, tv, internet este mai greu ca niciodata sa dezvolti kegaturi stranse de familie. Studiile arata ca oamenii tind sa petreaca mai mult timp in fata calculatorului decat unii cu ceilalti. E foarte probabil, ca famiile care nu sunt unite, nici sa nu-si ofere ajutor in caz de nevoie, sau de sarbatoare chiar, dupa ce copii pleaca de acasa. Iata cateva idei ca sa impiedici aceste lucruri:

Pasi

 1. 1

  Luati cina impreuna cat mai des posibil. Cina este ocazia perfecta de a va aduce pe toti laolalta, dupa ce ati fost fiecare cu treaba lui in timpul zilei. Dati-va ocazia de a va impartasi experientele avute in ziua respectiva. Incurajati tinerii introvertiti sa spuna si ei macar un lucru pe care l-au facut in ziua respectiva.

 2. 2

  Rezervarea timpului exclusiv familiei. Conveniti o zi pe saptamana in care sa va adunati cu totii, ca o familie. Fara prieteni, fara telefoane, fara scuze. E o zi in care discutati probeleme de familie, faceti anunturi si stabiliti reguli de familie. Puteti sa va jucati ceva care e de preferat sa nu implice electronica (jocuri video,etc). Sunt de preferat jocurile clasice, precum carti, table, sah etc. Puteti gati cina prin rotatie, batrani cu tineri.

 3. 3

  Initierea traditiilor de familie. Traditia creeaza continuitate si coeziune familiala cu acele obiceiuri numai de familie stiute. Acestea creeaza, de asemenea, amintiri si urme in suflete, si ajuta pe fiecare membru al familiei sa se simta mai bine cu ei insisi si cu ceilalti.

 4. 4

  Traditiile pot varia de la simple la complexe, cum ar fi micul dejun la pat de ziua ta, mezinul sa deschida primul cadou de Craciun, excursia anuala la munte sau seara de pizza in oras.

 5. 5

  Rezolva imediata a conflictelor. Nu lasati certurile sa se sedimenteze in resentimente adanci si furie. Daca un membru simte ca nu are autoritate sau este ranit de un alt mebru al familiei, unitatea poate fi zdruncinata definitiv, sau pe termen foarte lung. Invata-ti copii sa isi rezolve neintelegeile inainte de a se incheia o zi pentru a evita suparari de durata.

 6. 6

  Daca problema priveste tot clanul familial, faceti o reuniune in care sa discutati problema. Petreceti cat de mult timp este necesar si faceti tot posibilul ca aceasta reuniune sa se incheie cu un armistitiu.

 7. 7

  Ganditi ca o echipa. Ca intr-o echipa sportiva, sa-ti privesti familia in acest fel, da fiecaruia sentimentul ca are un loc bine determinat de care apartine, un simt al loialitatii, al unitatii.

 8. 8

  Incurajati lucrul in echipa pentru a duce la bun sfarsit sarcini pe care nu vrea nimeni sa le faa, precum spalatul veselei, curatenia in casa, etc.

 9. 9

  Arata-ti mandria fata de familie, facand tricouri de echipa pentru fiecare, pe care sa le purtati in iesirile voastre de grup.

Sfaturi

 • O alta idee pentru cina de familie ar fi o activitate de genul “Bune si rele” in care fiecare sa spuna care au fost partile bune si rele din ziua respectiva.
 • De asemenea ai putea face o cutie plina cu subiecte de conversatie. Pe rand, fiecare sa extraga cate un biletel si sa inceapa o conversatie avand ca tema ceea ce este scris pe el.
 • Ocazional, petrece timp cu fiecare membru al familiei in parte, pentru a-i oferi atentie totala si pentru a purta o discutie la un nivel mult mai personal.

.

Previous postCum sa te impaci cu fostul? Next postCum sa petreci mai putin timp online?

Related Posts

Posteaza un comentariu


close