Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa te comporti atunci cand un membru al familiei este deprimat – CumFacSa.ro

Cum sa te comporti atunci cand un membru al familiei este deprimat

Unelte articol

Se poate intampla ca la un moment dat, in viata, cineva din familia ta sau cineva apropiat sa cada intr-o depresie. In acel moment trebuie sa gasesti niste metode eficiente de a comunica cu acea persoana, pentru a incerca sa o scoti din starea asta. Iata cateva sfaturi:

Pasi

 1. 1

  Evalueaza-i starea de spirit. Pune-i intrebari si asculta cu atentie. Incearca sa intelegi ce se afla dincolo de acele afirmatii superficiale si spune-i ca desi nu intelegi, iti poti inchipui prin ce trece.

 2. 2

  Nu fa afirmatii care o vor face sa se simta diferit. Nu incerca sa o invelesti cu cuvintele ,,nu mai fi suparat” sau ,,ar trebui sa te bucuri”. In schimb spune-i adevarul si rezoneaza cu ea.

 3. 3

  Unul din lucrurile pe care o persoana deprimata vrea sa le auda este acela ca totul va trece si ca in final va fi bine. Indiferent de ce simt in momentul acela, trebuie sa stie ca totul va trece.

 4. 4

  Intreaba persoana respectiva daca urmeaza vreun tratament. Acesta poate consta in terapie sau in anti-depresive sau terapie anti-compulsiva, care are rezultate in foarte multe cazuri de depresie. Daca urmeaza un tratament, asigura-te ca isi ia pastilele conform retetei sau ca merg la intalnirile de terapie.

 5. 5

  Intreaba de asemenea despre sanatate in general. Daca are parte de somn, daca are o alimentatie sanatoasa si daca face miscare.

 6. 6

  Identifica activitatile care ii creeaza placere. De exemplu, daca ii place sa mearga la filme, invita-l la cinema, daca ii place tenisul, mergeti la un meci impreuna. Puteti face de asemenea plimbari seara, pe intuneric. Alege activitati normale, care il scot din starea depresiva si il aduc inapoi in rutina zilnica.

Previous postCum sa te comporti cu copiii timizi Next postCum sa te calmezi instantaneu

Related Posts

Posteaza un comentariu


close