Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa iti verifici ganglionii limfatici – CumFacSa.ro

Cum sa iti verifici ganglionii limfatici

Unelte articol

Sistemul limfatic este alcatuit dintr-o serie de tuburi de forma unor vene. Ai cea mai mare concentratie de ganglioni limfatici in zona gatului, in zona axilei si in zona inghinala. Sistemul limfatic funtioneaza impreuna cu sistemul circulator si ajuta la filtrarea lichideloc din organism. Rolul sistemului limfatic este de a capta virusii si de a-ti curata organismul. Invata in acest articol cum poti sa procedezi pentru a-ti verifica sistemul limfatic.

Pasi

 1. 1

  Tine la un loc trei degete de la o mana. Pozitioneaza-ti acele trei degete la nivelul gatului, la nivelul axilei sau in zona inghinala si plimba-le usor pe acolo.

 2. 2

  Apasa usor cu degetele peste acele zone. Daca simti un anumit nod sub piele, care este acompaniat si de o anumita sensibilitate la atingere, atunci poate ai un ganglion limfatic umflat.

 3. 3

  Foloseeste-te de acele trei degete si verifica-ti ganglionii limfatici din spatele urechii, de-a lungul liniei maxilarului. Daca simti si acolo umflaturi sensibile la atingere, atunci poti sa ai mari dificultati la inghitit.

 4. 4

  Plimba-ti degetele pe zona in care pelvisul intalneste muschiul coapsei. Preseaza cu degetele in acea zona si simte muschiul, osul si stratul adipos de dedesubt. Daca simti o umflatura, atunci acela ar putea sa fie un ganglion.

 5. 5

  Ganglionii umflati sunt foarte des intalniti, si nu ar trebui sa te alarmezi daca ai si tu ganglionii inflamati. Vei observa ca in cateva zile acestia vor reveni la normal.

Previous postCum sa mergi la lucru atunci cand esti racita sau ai gripa Next postCum sa iti reconstruiesti oase sanatoase daca suferi de osteoporoza

Related Posts

Posteaza un comentariu


close