Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa distingi raul de bine? – CumFacSa.ro

Cum sa distingi raul de bine?

Unelte articol

Cum sa distingi raul de bine?In fiecare zi suntem martori la situatii in care este infatisat binele sau raul. Modul cum identificam aceste situatii si cum le catalogam depinde de moralitatea noastra si de modul cum existam ca oameni in societatea moderna. Toti avem parti bune si parti rele in noi.
In religie si filozofie, binele si raul sunt definite ca un spectru de obiecte, dorinte sau comportamente, binele fiind directia pozitiva din punct de vedere moral, iar raul fiind in directia negativa. Binele este un concept foarte larg si este asociat cel mai des cu viata, bunavointa, continuitate, fericire, dragoste si prosperitate. Raul are o definitie mult mai simpla: raul este opusul binelui. In randurile de mai jos o sa va invatam cum sa incercati sa distingeti intre bine si rau.

Pasi

 1. 1

  Binele si raul sunt puncte de vedere si de aceea nu pot fi definite clar si concis dincolo de opinia ta. Daca tu crezi desre un lucru ca e bun sau rau, atunci e greu pentru cineva sa iti spuna ca nu e asa.

 2. 2

  Verifica-ti feelingul de moment. Desi pare un lucru banal, conteaza mult prima impresie in a stabili daca un lucru este bun sau rau. Lucrurile bune se simt ca atare si cele rele la fel.

 3. 3

  Mediul in care traiesti are un cuvant greu de spus in viziunea asupra binelui si a raului. In general, oamenii buni fac lucruri bune si oamenii rai fac lucruri rele. Daca traiai acum cateva sute bune de ani si trebuia sa omori unele animale pentru a-ti procura hrana, acel lucru ti se parea bun. Insa acum, sa omori diverse animale pare un lucru rau si crud. Astfel mediul inconjurator este si el un factor asupra perceptiei despre bine si rau.

 4. 4

  Religia te poate ajuta si ea sa faci diferenta intre bine si rau. Crestinitatea promoveaza ideea de a ii trata pe cei din jur la fel cum acestia te trateaza pe tine. Daca te gandesti un pic pare logic. Alte religii promoveaza alte idei, insa toate au cam aceleasi conceptii despre bine si rau, cu cateva exceptii. Daca nu crezi in nici o religie atunci probabil ca iti este mult mai usor sa distingi lucrurile pozitive de cele negative.

 5. 5

  Discuta ideile tale despre moralitate cu alte persoane si vezi alte pareri. Este posibil ca cineva sa vina cu argumente solide asupra unui lucru si chiar sa te convinga.

 6. 6

  Observa-i pe cei din jur in comparatie cu tine. Vei fi surprins de numarul de oameni care fac lucruri “rele” in fiecare zi. Mai gandeste-te odata daca acele lucruri sunt cu adevarat “rele” din moment ce toata lumea le face.

 7. 7

  Uneori este necesar sa fii “bun” sau “rau”. Desi e greu de crezut, uneori trebuie sa te porti intr-un anume fel. Decide-te cum vrei sa fii in anumite situatii si comporta-te ca atare.

Tips

 • Nu presupune din start ca nu esti rau
 • Binele si raul sunt puncte de vedere si tu stabilesti ce e bun si ce e rau, nu altii stabilesc pentru tine
 • Permite si celor din jurul tau sa isi exprime ideile despre moralitate pentru ca e posibil sa auzi pareri pertinente

.

Previous postCum sa dresezi un caine? Next postCum sa gasesti echilibrul intre serviciu si familie?

Related Posts

Un comentariu

 1. lilu
  Apr 30, 2013

  e un pic cam aiurea. adica daca eu cred ca e bine sa dau in cap la oameni sau sa fac alte chestii inseamna ca e bine… i ziua de azi nu mai avem nici un model pe care sa il urmam sau niste principii pe care sa ne bazam. chestia cu feeling-ul e iar o prostie, ne indeamna sa nu mai stam sa ne gandim, sa fim ca niste animale manate de niste impulsuri, sau de primele ganduri… pacat

  Răspunde

Posteaza un comentariu


close