Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa faci o achizitie publica – CumFacSa.ro

Cum sa faci o achizitie publica

Unelte articol

Exista doua metode prin care poti achizitiona o companie publica : printr-o achizitie prieteneasca, sau printr-o preluare ostila. Prima optiune este cu ajutorul managerilor si celor din conducere, in timp ce ultima nu este asa. In achizitia prieteneasca inseamna ca sefii companiei sunt de acord sa vanda compania respectiva contra unei anumite sume de bani. In ambele cazuri, achizitorul trebuie sa detina 51% din actiuni.

Pasi

 1. 1

  Trebuie sa obtii raportul anual al companiei. Majoritatea companiilor au acest raport afisat pe site-ul de internet.

 2. 2

  Indreapta-te spre bilantul din raportul anual. Acolo vei afla pe ce pozitie este cotata la bursa compania respectiva, incluzand numarul de actiuni pe care le detin diferitii actionari.

 3. 3

  Calzuleaza numarul de actiuni pe care trebuie sa le cumperi pentru a detine cei 51%. De exemplu, compania are 10.000 actiuni. Multiplica acel numar cu 0.51. Vei obtine 5.100. Acesta este numarul minim de actiuni pe care trebuie sa le cumperi.

 4. 4

  Calculeaza cati bani iti trebuie pentru a cumpara un astfel de numar de actiuni. Inmulteste numarul actiunilor necesare cu pretul unei actiuni. De exemplu, o actiune este cotata la pretul de 100RON. Pentru a cumpara cele 5.100 actiuni, vei avea nevoie de 510.000RON.

 5. 5

  Trebuie sa obtii acel capital de care ai nevoie pentru a cumpara compania. Fie poti folosi fondurile proprii (daca dispui de ele), sau poti face un imprumut de la banca. Sau, in ultima instanta, poti apela la familie, rude, prieteni, doar in cazul in care acestia detin sumele necesare de care ai nevoie.

Previous postCum sa adresezi o scrisoare unui judecator Next postCum sa faci o preluare leasing

Related Posts

Posteaza un comentariu


close