Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa accesezi fonduri europene pentru apicultura – CumFacSa.ro

Cum sa accesezi fonduri europene pentru apicultura

Unelte articol

Vrei sa obtii fonduri pentru a face apicultura dar nu stii de unde sa incepi? Ce acte sunt necesare? Iata mai jos pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru face rost de banii necesari pentru a-ti dezvolta afacerea:

Pasi

 1. 1

  Declaraţie pe proprie răspundere a solicitantului, prin care se angajează să se autorizeze. Modelul acestei declarţii e ataşat ca anexă la ghidul solicitantului pe Măsura 141. Cei mai mulţi solicitanţi aleg să devina Persoana Fizică Autorizată (PFA).
  Nu este necesar să te autorizezi doar după ce ştii sigur că ai primit sprijinul. E necesară autorizarea fiindcă e singura modalitate ca banii să poată fi viraţi într-un cont.

 2. 2

  Planul de afaceri.

 3. 3

  Extras din registrul agricol + Copie după prima pagina a Registrului Agricol cu ştampila primăriei şi menţiunea „Conform cu originalul” Sunt necesare pentru a demonstra care sunt membri gospodăriei din care solicitantul face parte (doar un singur membru poate depune Cerere de finanţare), terenul deţinut sau luat în arendă, animalele deţinute şi culturile de pe aceste terenuri.

 4. 4

  Copie după Contractul de arendare al terenului sau Tabel centralizator de la primăria unde e înregistrat contractul de arendare.

 5. 5

  Copii după titlurile de proprietate ale pământurilor deţinute de alţi membri ai gospodăriei.

 6. 6

  Extras din Registrul Fermelor (APIA) + Print screen cu ştampila instituţiei. Extrasul e o adeverinţă din care rezultă că persoana căreia i-a fost eliberată nu a mai beneficiat de Măsura 141. Print screen-ul e chiar un print screen din programul pe care îl folosesc acolo. Din el rezultă că nu apari în program. Aceste acte trebuie luate pentru fiecare membru al gospodăriei, pentru ca să poată fi verificat faptul că eşti unicul membru al familiei care accesează Măsura 141.

 7. 7

  Extras din Registrul Exploataţiei emis de DSVSA sau adeverinţă de la medicul veterinar. Pentru adeverinţă de la Direcţia Sanitar Veterinară (DSV) ai nevoie de:
  Adeverinţă de la primărie din care să rezulte că ai stupi în Registrul lor agricol
  Carnet stupina. Se cumpără de la Asociaţia Crescătorilor de Albine din Romania.
  Carnet de sănătate de la doctorul veterinar.
  Copie dupa BI/CI.
  Buletin de analiză – nosemoză şi varroză. Doctorul veterinat trebuie să trimită probă de albine vii şi fagure cu puiet.

 8. 8

  Adeverinţă de la primăria unde sunt înregistrate albinele. Trebuie să apară numărul de stupi, tarlaua, parcela şi denumirea locului pe care e vatra stupinei.

 9. 9

  Certificat de producator ştampilat pe anul trecut si anul in curs.

 10. 10

  Adeverinţă de la Asociaţia Crescătorilor de Albine din Romania care să ateste că solicitantul e înscris in asociaţie. Asta nu e necesar, dar câştigi ceva puncte în plus la dosar.

 11. 11

  Copia actului de identitate.

 12. 12

  Declaraţie pe proprie răspundere a solicitantului privind realizarea activităţilor din Planul de afaceri.

 13. 13

  Declaraţie pe proprie Răspundere a solicitantului privind formarea profesională. Va trebuie să faci un curs de formare prin Masura 111, cândva în primii 3 ani dupa aprobarea proiectului.

 14. 14

  Declaraţie pe propria răspundere a solicitantului că nu deţine în proprietate/ folosinţă alte terenuri, animale, familii de albine, etc, în afară celor declarate în Planul de afaceri, si nu a mai depus altă solicitare pentru obţinerea sprijinului în cadrul măsurii 141.

 15. 15

  Calculul numărului de UDE pentru anul trei.

Previous postCum sa accesezi creditul prima casa? Next postCum sa accesezi fonduri nerambursabile pentru agricultura?

Related Posts

Un comentariu

 1. […] Iti recomandam sa citesti neaparat acest articol: Cum sa accesezi fonduri europene. […]

  Răspunde

Posteaza un comentariu


close