Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa eviti incalcarea drepturilor de autor? – CumFacSa.ro

Cum sa eviti incalcarea drepturilor de autor?

Unelte articol

Cum sa eviti incalcarea drepturilor de autor?Ai urcat vreodata o imagine sau un filmulet pe un site pentru ca nu dupa mult timp sa fie sters din cauza incalcarii drepturilor de autor? In timp ce unele legi cu privire la drepturile de autor sunt atat de incurcate incat fac avocatilor nopti albe, ideea este foarte simpla. Avand niste principii de baza, poti sa eviti fuga de lege.

Pasi

 1. 1

  Intelege scopul legii drepturilor de autor. Protejeaza filme, carti, poze, picturi, muzica (si versurile ei), fotografii, coreografii, sculpturi si multe, multe alte lucruri. In mod normal, nu protejeaza idei care subliniaza ceva si fapte. De exemplu, nu te impiedica nimeni sa comentezi un articol sau idei dintr-o carte sau revista pe care o citesti. Este bine insa daca citezi fragmente, sa mentionezi sursa, pentru a evita problemele si eventualele acuzatii de plagiat.

 2. 2

  Nu descarca nimic de pe internet sau lua din alta parte pentru ca este sigur protejat de legea drepturilor de autor. Faptul ca zici “am gasit pe internet” nu e o scuza in fata legii. Chiar daca spui ca nu scria ca e sub protectie, in unele cazuri nici aceasta scuza nu te poate scuti de acuzatii.

 3. 3

  E sigur sa iei de pe internet, insa, materialele care au specificatia explicita cum ca sunt gratuite sau libere.

 4. 4

  Nu confunda drepturile de autor, marcile comerciale si alte forme de proprietate intelectuala.

 5. 5

  Insasi notiunea de “termen de proprietate” insasi, si ceea la ce duce cu gandul, a dus la multe interpretari gresite. Marcile comerciale, spre exemplu, interzic folosirea anumitor cuvinte, simboluri, marci in anumite contexte, pentru a evita confuzia consumatorilor. De exemplu daca scrii un now software de editat text si il denumesti “Microsoft Text Editor”, legea drepturilor de autor nu ar avea de ce sa se sesizeze, insa cea a marcilor comerciale da.

 6. 6

  Fii creativ. Gandeste-te ca uneori s-ar putea sa fie nevoie sa depui un efort mai mare insusindu-ti ceva ce nu e al tau. Daca trebuie sa prezinti acel lucru, va trebui sa-l inveti pe de rost. Ar fi mult mai bine, mai usor si mai corect sa-ti pui inventivitatea in functiune. Nu vei regreta. Chiar daca la inceput poate iti va fi greu (din cauza lipsei de exercitiu) sigur iti vei intra rapid “in mana”.

Sfaturi

 • Daca scanezi ceva, asta nu inseamna ca drepturile de autor nu mai sunt in vigoare.
 • Daca faci stop-cadru intr-o filmare nu genereaza o noua lege de autor. Acesta va functiona sub aceeasi lege ca si filmuletul original din care a fost luat.
 • Nu incalca sub nicio forma drepturile de autor a Disney, Vivendi, LionsGate, Walmart, Universal, Time Warner sau Sanseveria Films. Aceste organizatii sunt extrem de agresive si nemiloase cand vine vorba de drepturile lor de autor.

.

Previous postCum sa prinzi studentii care copiaza? Next postCum sa-ti organizezi vacantele?

Related Posts

Posteaza un comentariu


close