Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa iti alegi furnizorii – CumFacSa.ro

Cum sa iti alegi furnizorii

Unelte articol

Furnizorii sunt esentiali in orice business. Fara materie prima pentru a produce ceea ce iti doresti si fara producatori care sa iti ofere ceea ce vrei sa vinzi nu vei creste foarte mult. Indiferent daca ai nevoie de materie prima pentru productie ori de produse realizate deja pentru a le comercializa, acest ghid te poate ajuta sa gasesti un furnizor bun.

Pasi

 1. 1

  Pretul – Cu siguranta aceste e un factor important atunci cand faci o alegere prin care sa iti dezvlti bussinessul. Tine insa minte ca si furnizorii isi doresc, de asemenea, sa castige tot bani.

 2. 2

  Increderea – Uneori te poti baza foarte mult pe companii mari, dar nu scoate din calcul furnizorii mici. Daca esti un client mare cu achizitii semnificative de la o companie mica, vei avea parte de mai multa atentie si de servicii mai bune decat daca esti un client neimportant al unei companii foarte mari.

 3. 3

  Optiunea – Este bine sa te gandesti s apelezi la mai multe companii pentru a evita riscul de a se intampla ceva cu marfa comandata.

 4. 4

  Stabilitatea – Trebuie sa cauti sa semnezi contracte cu vanzatori care au vechime in afaceri si care nu au schimbat domeniul de activitate la fiecare cativa ani. O companie cu executivi aflati la conducere de cativa ani si cu o reputatie solida in fata altor clienti este un indiciu ca acea companie este stabila.

 5. 5

  Distanta – Marfa comandata de la un furnizor aflat la distanta poate ajunge in foarte mult timp la tine si, de asemenea, poate fi nevoie de taxe mari de transport. Este bine sa cunosti valoarea acestora inainte sa comanzi.
  Daca vei comanda o anumita cantitate, poate nu va mai fi nevoie sa platesti taxele pentru transportul naval.
  Poti incerca sa faci mai multe comenzi intr-una singura pentru a nu mai plati aceste tarife.

 6. 6

  Reduceri – Poti beneficia de acestea si trebuie sa intrebi de ele.

 7. 7

  Concurenta – De cele mai multe ori furnizorii nu isi schimba preturile atunci cand apari companii concurente. Asa ca fii mereu la curent si in cazul in care se intampla asa, e bine sa te gandesti sa schimbi furnizorul.

 8. 8

  Transparenta – Unii furnizoriva iti vor permite sa le vizitezi sediile, sa vorbesti cu muncitorii si managerii, iti vor permite sa obtii referinte despre ei si chiar sa le consulti rapoartele financiare. Acesta este genul de vanzatori pe care ar trebui sa-i cauti. Daca, in schimb, furnizorii nu vor sa ofere niciun fel de acees la aceste informatii este mai bine sa renunti la ei.

Sfaturi

 • Daca ceea ce comanzi ajunge constant in intarziere si marfa este incompleta, atunci este de preferat sa cauti alt furnizor.
Previous postCum sa iti alegi fondul de pensii Next postCum sa iti asiguri locuinta

Related Posts

Posteaza un comentariu


close