Cum sa iti asiguri masina

Unelte articol

Asigurarea de raspundere civila auto (RCA) este o asigurare prin care tertii prejudiciati in urma unui accident auto, produs din vina conducatorului auto asigurat, primesc despagubiri pentru daunele materiale si/sau vatamarile corporale suferite.

Pasi

 1. 1

  In cazul in care cumperi un automobil nou, poti incheia asigurarea RCA chiar la vanzator, cu rprezantantul asiguratorului autorizat.

 2. 2

  Este recomandat sa incei asigurarea in acest fel pentru ca intra in vigoare imedit, tu fiind asigurat chiar si pe parcursul primului drum efectuat.

 3. 3

  Daca autovehiculul este dobandit in regim de leasing, caz in care proprietarul este societatea de leasing, obligatia incheierii RCA revine acestuia din urma.

 4. 4

  Daca autovehicululul este achizitionat in regim second hand, nu uita ca asigurarea RCA a proprietarului initial (vânzator) inceteaza in momentul intrarii in vigoare a contractului de vanzare-cumparare. Cu alte cuvinte asigurarea RCA anterioara nu se mosteneste de catre noul proprietar (cumparator). Din aceasta cauza este recomandabil sa inchei imediat asigurarea RCA proprie, astfel incat sa fii asigurat din prima clipa de cand ai dobandit noul autovehicul. Politia nu elibereaza numar provizoriu pana cand noul proprietar nu dovedeste ca are asigurare RCA.

 5. 5

  Poti incheia contractul de asigurare RCA cu oricare din societatile de asigurare autorizate.

 6. 6

  Cauta societatea cu RCA-ul cel mai avantajos.

Previous postCum sa iti asiguri locuinta Next postCum sa iti deschizi o societate

Related Posts

Posteaza un comentariu


close