Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa investesti la bursa? – CumFacSa.ro

Cum sa investesti la bursa?

Unelte articol

Cum sa investesti la bursa?Chiar daca pietele financiare sunt putin tulburi, cea mai cunoscuta zicala despre lumea bursei este sa cumperi cand preturile sunt mici si sa vinzi cand ele sunt mari. Asa ca daca ai ceva bani pusi deoparte si nu ai nevoie de ei un timp indelungat, poti sa cauti oportunitati pe bursa. Insa daca citesti acest articol probabil ca nu stii exact cum sa incepi. O sa iti explicam in pasii de mai jos cum sta treaba.

Pasi

 1. 1

  In primul rand trebuie sa stii ce vrei. Vrei sa plasezi banii pentru termen scurt pentru cresterea rapida a capitalului, sau vrei sa plasezi banii in actiuni pe termen lung pentru a genera venituri? Actiunile care platesc dividente genereaza venituri mai mari pe termen lung, pe cand noile companii care cresc repede , pot genera rapid capital.

 2. 2

  Riscul pe care vrei sa ti-l asumi este de asemenea foarte important. Ca in orice domeniu, daca risti putin, castigi putin si sigur, dar daca risti mult, poti sa castigi mult insa poti sa si pierzi mult. Nu uita ca indiferent de riscul pe care ti-l asumi, exista o mica/mare posibilitate sa iti pierzi toti banii, desi aceste cazuri sunt rare si se intampla de cele mai multe ori cand nu esti informat corespunzator.

 3. 3

  Cel mai bine e sa optezi pentru un broker. Acestia iti iau un mic procent la fiecare tranzactie, insa iti pot oferi si sfaturi si te pot avertiza asupra unor investitii pe care vrei sa le faci. Fiecare broker e interesat ca tu sa castigi cat mai mult pentru ca si el sa castige cat mai mult. Majoritatea vor pastra un echilibru intre investite/risc astfel incat sa nu iti puna in pericol fondul de investitii.

 4. 4

  Fa-ti mereu temele. Nu te apuca sa cumperi actiuni pentru ca asa ai vazut in presa sau pentru ca asa iti sugereaza un prieten. Este tentant si sa tranzactionezi des, insa nu uita ca indiferent daca ai un broker sau faci asta pe o platforma online, vei plati un comision mai mic sau mai mare cu fiecare tranzactie. Revistele si ziarele financiare, alaturi de posturile tv dedicate, iti pot da sfaturi bune despre cum sa obtii valoare din actiuni, insa treci toate acestea prin filtrul tau si gandeste orice investitie.

 5. 5

  Ai rabdare. Pretul la actiuni va creste uneori, dar va si descreste. Fii pregatit sa investesti pe termen mediu si lung si asteapta-te ca investitia ta sa fluctueze in timp. Daca nu poti sa tii banii blocati perioade mari, atunci e o idee buna sa faci altceva cu ei.

 6. 6

  Fondurile de investitii pot fi uneori o idee buna daca stii cum sa alegi unul. Acestea iau bani de la mai multi investitori si ii plaseaza in diverse actiuni. De obicei sunt oameni competenti si care au un talent deosebit pentru asa ceva. Exista fonduri de investitii care au adus profituri imense investitorilor, insa exista si investitori care s-au ales cu banii pierduti pentru totdeauuna.

Tips

 • cea mai importanta regula in acest tip de investitii si in orice investitii de fapt, este “sa nu tii toate ouale in acelasi cos”, incearca sa ai banii plasati in mai multe tipuri de actiuni si companii, din domenii diferite
 • daca ai un dubiu cat de mic, atunci nu investi

 .

Previous postCum sa economisesti bani? Next postCum sa faci bani online?

Related Posts

Posteaza un comentariu


close