Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa planifici bugetul familiei? – CumFacSa.ro

Cum sa planifici bugetul familiei?

Unelte articol

Cum sa planifici bugetul familiei?Exista mai multe motive pentru care ai vrea sa planifici bugetul familiei. Fie ca economisesti bani pentru o vacanta, pentru o achizitie importanta sau doar vrei sa pui deoparte ceva bani pentru zile negre, aceste lucruri nu pot fi facute fara a sti cum sa planifici un buget. Daca vreti sa stiti ce pasi trebuie sa parcurgeti pentru a reusi sa faceti bugetul familiei, atunci urmati instructiunile de mai jos:

Pasi

 1. 1

  Cati bani cheltuiti? Este prima intrebare la care aveti nevoie de un raspuns exact.Faceti o sedinta de familie cu aceasta tema. Trebuie sa participe neaparat toti membrii familiei. Dupa ce v-ati asezat, puteti incepe sa faceti o lista cu toate cheltuielile lunare. Trebuie sa includeti aici ratele la banca , chirii, facturi si alte cheltuieli care se repeta in fiecare luna si sunt obligatorii. Apoi treceti sumele medii pe care le cheltuiti fiecare pentru benzina, mancare, distractii si orice alte cheltuieli , care nu sunt batute in cuie. Incercati sa fiti cat mai realisti si exacti. Daca nu puteti sa faceti aceasta lista atunci trebuie ca timp de 1-2 luni sa aveti o foaie comuna unde sa treceti fiecare leu cheltuit si apoi sa o analizati in sedinta de familie pentru a stabili lista de cheltuieli.

 2. 2

  Cati bani aveti? E a doua intrebare la care de asemenea nu trebuie sa mintiti ( Sa va mintiti  ) sub nici o forma. Calculati aici toti banii care intra in casa de la toti membrii familiei.

 3. 3

  In functie de motivele pentru care vreti sa economisiti trebuie sa aveti un obiectiv. De exemplu daca vreti sa mergeti in vacanta peste 6 luni si vreti o anumita suma, trebuie sa impartiti acea suma lunar si sa vedeti cat trebuie sa economisiti. Daca vreti doar niste bani stransi in caz de cheltuieli de urgenta, este bine sa stabiliti si aici o suma la care vreti sa ajungeti dupa 12 luni de exemplu. Un obiectiv va va face pe toti sa economisiti mai usor pentru ca veti avea motivatia de a va atinge obiectivul.

 4. 4

  Daca nu sunteti familiar cu Microsoft Excel atunci puteti sa va faceti un caiet de cheltuieli. In el trebuie sa aveti trecute toate cheltuielile din fiecare luna si trebuie sa tineti evidenta fiecarui ban cheltuit. In acest fel veti vedea daca exista probleme in respectarea bugetului si puteti sa discutati despre ce ajustari este nevoie.

 5. 5

  Explorati noi moduri de a economisi bani. Cum sa economisesti bani este un articol chiar pe aceasta tema. Incearca sa beneficiezi la maxim de discounturi si cupoane de reducere. Poti trece la un alt furnizor de cablu, internet si telefonie care ofera aceleasi servicii dar la un pret mai mic. In loc sa pastrezi abonamente la telefon poti trece pe prepay si ai aceleasi facilitati, dar mult mai ieftin, etc.

Tips

 • Este bine sa folosesti cash mereu in loc de carti de credit pentru ca vei avea un alt simt asupra banilor
 • E o idee buna sa deschizi un cont de economii deoarece exista banci care ofera asa ceva in conditii foarte avantajoase penrtu tine

.

Previous postCum sa alegi un hobby care iti place? Next postCum sa aplici bugetul familiei?

Related Posts

Posteaza un comentariu


close