Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa faci un ou de Pasti sa straluceasca in intuneric – CumFacSa.ro

Cum sa faci un ou de Pasti sa straluceasca in intuneric

Unelte articol

Acesta este un proiect stiintific pe care sa il realizezi cu usurinta cand te intrebi ce sa mai faci in timpul vacantei de Pasti. Acesti pasi te vor invata cum sa faci un ou sa lumineze in intuneric folosindu-te de bioluminescenta oului, citratul de sodiu gasit in unele vopsele de ou si radiatia cuptorului cu microunde.

Pasi

 1. 1

  Vei avea nevoie de oua crude, vopsea lichida pentru oua, un castron si un cuptor cu microunde.

 2. 2

  Plaseaza ouale crude intr-un castron cu vopsea de oua. Asigura-te ca ouale sunt scufundate perfect in vopsea. Lasa-le acoperite de vopsea timp de cinci minute. Poti sa folosesti orice tip de vopsea doresti.

 3. 3

  Scoate cu atentie ouale din vopsea cu ajutorul unei lingurite. Aseaza-le cu grija pe un servetel de hartie, pana se usuca.

 4. 4

  Aseaza ouale pe o fafurie sau un recipient rezistent la undele cuptorului cu microunde.

 5. 5

  Seteaza timpul pentru zece secunde la temperatura medie si apasa butonul de start. Lasa oule sa stea macar o rotatie completa, altfel chimicalele din vopsea nu vor fi activate.

 6. 6

  Scoate cu atentie oule din cuptorul cu microunde. Aseaza-le pe masa sau pe orice suprafata tare.

 7. 7

  Vei vedea cum unele oua lumineaza in intuneric. In mod interesant, doar unul din trei oua are aceasta luminescenta. De aceea, daca nu functioneaza, incearca din nou cu alte oua.

 8. 8

  Nu manca ouale dupa ce ai terminat experimentul!

 9. 9

  Nu folosi oua fierte, experimentul iti va esua.

Previous postCum sa faci fata sindromului Tourette Next postCum sa faci fata sensibilitatii olfactive

Related Posts

Posteaza un comentariu


close